Menu
Cvitanich en 'Leo' messcherp

Cvitanich en 'Leo' messcherp

De Ajacieden verfijnden vanmiddag hun traptechniek en werkten ook aan hun doelgerichtheid. In de afsluitende partijvorm bewezen vooral Dario Cvitanich en Leonardo messcherp te zijn. De aanvallers lieten vrijwel geen kans onbenut.

Sergio Padt was woensdagmiddag de enige doelman die zich buiten liet zien. De overige keepers in de selectie van Marco van Basten trainden binnen. Keeperstrainer Carlo l’Ami stelde Padt bij vlagen aardig op de proef.
Dario Cvitanich heeft louter oog voor de bal en het doel. De Argentijn spoedt zich voorbij Urby Emanuelson. De doelgerichtheid van de aanvaller leverde meestal fraaie treffers op. Cvitanich liet zich woensdagmiddag door niets of niemand afstoppen.
Na een wedstrijd met Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht (maandag), sloot Gabri zich deze week weer aan bij de A-selectie. De Spanjaard is weer volledig fit. Gabri leed woensdag nauwelijks balverlies en schuwde de fysieke duels niet. De middenvelder maakte ook alweer de nodige meters.
Leonardo probeert zich voorbij Urby Emanuelson te spelen. De Braziliaan gooit er een lichaamsbeweging uit...
...en laat het aankomen op een sprintduel. Net als Cvitanich bewees ook Leonardo over een groeiende vorm te beschikken en daarbij ook nog eens doeltreffend te zijn.
Aan het einde van de anderhalf uur durende middagsessie toch een kleine ‘tegenslag’ voor Leonardo. De aanvaller dacht een glaszuivere treffer te hebben gemaakt. Scheidsrechter Rob Witschge keurde het doelpunt terecht af. Aan de actie was geen - noodzakelijke - kaats of combinatie voorafgegaan. Leonardo ging kort de discussie aan, maar legde zich al snel bij de beslissing neer.
Sergio Padt besloot zijn trainingsmiddag met een serie wreeftrappen. Op aangeven van Carlo l’Ami moest de doelman de bal hoog in het doel schieten. Het was de kunst om de bal net onder de lat te krijgen.
De hoofdtrainer in een inmiddels vertrouwde rol: aandachtig kijkend, analyserend en coachend. Marco van Basten liet de veldtraining woensdagmiddag aan zijn assistent-trainers Witschge en John van ’t Schip over. Toch ontging de trainer geen detail van het voetbalwerk dat de uitgedunde spelersgroep (de internationals zijn voorlopig op pad) verrichtte. Donderdag trainen de Ajaciede opnieuw twee keer. De ochtendtraining begint om 10.00 uur. Vanaf 16.00 uur zijn de spelers en trainers nogmaals aan het werk te zien.