Menu
Cvitanich en Silva terug op oude nest

Cvitanich en Silva terug op oude nest

De huurlingen Dario Cvitanich en Bruno Silva keerden dinsdagochtend weer terug op het trainingsveld. Na hun verhuurperiode meldde het duo zich weer bij Ajax. De WK-gangers (op Luis Suarez na) ontbraken nog bij de eerste training van 2011. Mounir El Hamdaoui (keelontsteking) trainde binnen.

Onder leiding van de nieuwe technische staf maakten de spelers van Ajax hun eerste trainingsuren in het nieuwe jaar. Naast hoofdtrainer Frank de Boer (die maandag een contract tot de zomer van 2014 tekende) was ook zijn nieuwe assistent Hennie Spijkerman (afkomstig van Ajax Cape Town) aanwezig. Samen met Danny Blind leidden ze de training.

Na exact een jaar afwezigheid waren ook Cvitanich en Silva weer op de Toekomst te bewonderen. Tijdens het kalenderjaar 2010 was het duo voor Pachuca CF (Mexico) en SC Internacional (Brazilië) actief. Cvitanich en Silva zagen hun ploeggenoten na een jaar afwezigheid weer terug.

Luis Suarez, die sinds de uitwedstrijd tegen AC Milan van een extra lange vakantie genoot, is voor de eerste duels in 2011 nog geschorst als gevolg van het bijtincident tijdens Ajax - PSV. De vakantie in zijn geboorteland heeft hem zichtbaar goed gedaan. Met een zomerse kleur en gulle lach wenste hij iedereen een gelukkig nieuwjaar, inclusief de supporters die de eerste handtekeningen van 2011 scoorden.

De nieuwe technische staf: Frank de Boer tussen zijn assistenten Hennie Spijkerman en Danny Blind. De nieuwe technische staf: Frank de Boer tussen zijn assistenten Hennie Spijkerman en Danny Blind.

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw, Christian Eriksen en Eyong Enoh ontbraken dinsdag nog. Het vijftal WK-gangers heeft nog een aantal extra dagen vrij en zal zich in aanloop naar het oefenduel met HSV (zaterdag in Hamburg) weer bij Ajax melden. Ook Mido en Mounir El Hamdaoui waren niet op het trainingsveld te zien. Mido heeft aangegeven Ajax te willen verlaten en El Hamdaoui kampte met een keelontsteking, zo constateerde de clubarts. De aanvaller was wel op de club, maar bleef binnen.

Ajax TV sprak met Urby Emanuelson. Bekijk het interview dinsdagmiddag.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Boer en Blind samen met een aantal spelers op weg naar het trainingsveld. De Boer en Blind samen met een aantal spelers op weg naar het trainingsveld.
Het werkterrein van Hennie Spijkerman is van Kaapstad in Amsterdam veranderd. Het werkterrein van Hennie Spijkerman is van Kaapstad in Amsterdam veranderd.
Assistent Spijkerman geeft de spelers aanwijzingen. Assistent Spijkerman geeft de spelers aanwijzingen.
Hoofdcoach De Boer tekende maandag een contract tot de zomer van 2014. Hoofdcoach De Boer tekende maandag een contract tot de zomer van 2014.
Ook Luis Suarez was na zijn verlengde vakantie weer terug in Amsterdam. Ook Luis Suarez was na zijn verlengde vakantie weer terug in Amsterdam.