Menu
Cvitanich helpt Jong Ajax aan zege

Cvitanich helpt Jong Ajax aan zege

Jong Ajax verzuimde het zichzelf makkelijk te maken in de uitwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk. Ondanks het magere spel werd wel ‘gewoon’ met 2-4 gewonnen. Dario Cvitanich scoorde drie treffers. Ook Siem de Jong was trefzeker.De Argentijnse Ajacied hielp zijn ploeg al in de eerste helft met twee treffers aan een goede start. Na 35 minuten voetballen keek Jong RKC, de hekkensluiter van de Beloftencompetitie kan degradatie al niet meer ontlopen, tegen een 0-2-achterstand aan. Jong Ajax liet de thuisploeg terugkomen in de wedstrijd. Drie minuten voor de rust versloeg Peljto doelman Sergio Padt (1-2) en hij schonk de Waalwijkers daarmee nieuwe hoop.
,,De 1-2 hebben we over onszelf afgeroepen’’, keek Jong Ajax-trainer Adrie Koster na afloop ontevreden terug. De coach was vooral ontevreden over de matige instelling van veel Ajacieden. ,,Vooral de eerste helft werd er slecht gevoetbald. We begonnen gewoon niet goed. De instelling was ver beneden niveau.’’
Halverwege de tweede helft leek Siem de Jong de wedstrijd alsnog te beslissen. Zeven minuten later bracht Voskamp de thuisploeg opnieuw dichterbij de Amsterdammers. Dario Cvitanich boorde in de slotminuten alsnog alle Waalwijkse hoop de grond in met de 2-4. De Argentijn speelde voor het eerst sinds lange tijd weer een volledige wedstrijd. Met zijn drie doelpunten was Cvitanich in ieder geval van grote waarde voor Jong Ajax.
,,Als we vanaf het begin in een hoger tempo hadden gespeeld, hadden we Jong RKC van het kastje naar de muur kunnen sturen’’, wist Koster wat zijn spelers zoal beter hadden kunnen en wellicht ook moeten doen. De trainer trok daarna direct maar zijn conclusie: ,,Deze wedstrijd moeten we daarom maar snel vergeten. Op naar de volgende wedstrijd.’’
Volgende week dinsdag speelt Jong Ajax een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax Zaterdag. Over twee weken pakt de koploper de draad weer op in de Eredivisie voor Beloftenelftallen. Op 6 april komt Jong Sparta naar de Toekomst.
Met nog vier competitieduels te spelen koestert Jong Ajax een voorsprong van zeven punten op naaste belager Jong Feyenoord. De Rotterdamse Beloften wonnen maandag met dezelfde cijfers (2-4) van Jong sc Heerenveen.