Menu
Cvitanich is gelukkig in Amsterdam

Cvitanich is gelukkig in Amsterdam

Dario Cvitanich heeft het prima naar zijn zin in Amsterdam. De 24-jarige Argentijn verruilde deze zomer zijn vaderland voor de hoofdstad en heeft naar eigen zeggen weinig aanpassingsproblemen.

Ondanks zijn blessure speelde Dario Cvitanich al zeven wedstrijden namens Ajax. Ondanks zijn blessure speelde Dario Cvitanich al zeven wedstrijden namens Ajax.

,,Ik woon samen met een goede vriend die kok is", zegt de oud-speler van Banfield. ,,Wat me vooral opvalt is dat de mensen hier heel vriendelijk zijn. In Argentinië is de bevolking ook aardig. Alleen is daar op dit moment de welvaart minder. De mensen werken vaak twaalf tot vijftien uur per dag voor een heel bescheiden loon."

Ook op het veld begon Cvitanich steeds beter zijn draai te vinden. In de thuiswedstrijd tegen NEC, ruim vijf weken geleden, werd hij door trainer Marco van Basten voor de tweede keer dit seizoen beloond met een basisplaats. Helaas moest de Zuid-Amerikaan al na dertien minuten naar de kant vanwege een hamstringblessure. ,,Ik heb in Argentinië precies dezelfde blessure gehad", zegt Cvitanich. ,,In voetbal zijn zulke blessures normaal. Het moment was wel vervelend. Vooral omdat nu ook Klaas Jan Huntelaar geblesseerd is. Luis Suarez doet het echter goed in de punt van de aanval. Die positie is mijn favoriete plek, misschien dat ik daar tegen Volendam kan spelen of invallen", kijkt de inmiddels herstelde aanvaller vooruit naar het competitieduel van zondag.

Dario Cvitanich: ,,Tegen Volendam wil ik winnen én scoren." Dario Cvitanich: ,,Tegen Volendam wil ik winnen én scoren."

In eerste instantie leek Cvitanich zes tot acht weken aan de kant te moeten blijven. Het herstel van de spits ging echter sneller dan verwacht. ,,Ik heb goed gerevalideerd op de Toekomst", verklaart hij. ,,Ik heb daar veel krachttraining gedaan, wat goed is voor mijn lichaam."

Of de Ajacied fit genoeg is om tegen de Volendammers zijn rentree te maken, is afwachten. Er leven bij hem in elk geval revanchegevoelens voor de verloren bekerwedstrijd van vorige maand. ,,Dat was een rare wedstrijd die we in de verlenging verloren", zegt de speler die toen al in de lappenmand verbleef. ,,Ik denk dat we toen niet goed voetbalden. In de verlenging misten we misschien wat concentratie."

Ondanks dat de Argentijn staat te popelen om weer in actie te komen, is hij niet happig op het Volendamse kunstgrasveld. ,,Ik houd er niet van op kunstgras te spelen", klinkt hij duidelijk. ,,Het is slecht voor je hamstrings en voor je benen. Maar ook de bal maakt rare capriolen. Toch verwacht ik dat we gaan winnen. Ik wil winnen én scoren", toont Cvitanich nogmaals zijn gretigheid.

Als de topschutter straks ook op het veld zijn draai vindt, wacht hem mogelijk een telefoontje van de kersverse Argentijnse bondscoach Diego Maradona. Hoewel Cvitanich - die behalve een Argentijns ook een Kroatisch paspoort heeft - zich onlangs beschikbaar stelde voor het Kroatische elftal is hij tot nu toe nimmer opgeroepen. ,,Ik weet niet wat ik zou doen als Maradona zou bellen", zegt hij over de Argentijnse legende. ,,Er speelt nu niets, dus het is geen issue. Alles is mogelijk. Ik weet wel dat hij de juiste man is voor deze klus. Ik denk zelfs dat Argentinië Maradona nodig heeft. Hij is de beste motivator voor de jongens."