Menu
Cvitanich wacht rustig op zijn kans

Cvitanich wacht rustig op zijn kans

Dario Cvitanich werd tegen Aston Villa in de 56ste minuut ingebracht om de 2-1-achterstand ongedaan te maken. Het lukte de Argentijn niet het tij te keren, toch kijkt hij terug op een redelijk geslaagde avond.

Dario Cvitanich in actie tegen FK Borac. Dario Cvitanich in actie tegen FK Borac.

Het is vrijdag, eind van de middag. Dario Cvitanich wandelt moe, maar voldaan de perskamer binnen. Het was een pittig weekje voor de Argentijnse nieuwkomer. Na een hamstringblessure hervatte hij dinsdag de groepstraining. Een dag later reisde hij met de selectie mee af naar Birmingham, waar Ajax donderdag tegen Aston Villa zijn eerste groepsduel in de UEFA Cup speelde. De Amsterdammers verloren met 2-1, Cvitanich werd in de tweede helft ingebracht om de wedstrijd te doen kantelen. ,,Het was een, hoe zal ik het zeggen, een vreemde wedstrijd”, blikt Cvitanich terug op het Europese avontuur met Ajax. ,,Aston Villa is een grote club, met grote spelers. Maar toch lukte het hen niet om echt het spel te maken. Wij speelden best een goede wedstrijd, vooral de eerste helft. Maar toch kregen ook wij geen echte kansen.”

Toen Cvitanich in de tweede helft het veld inkwam, kon hij niet voor de ommekeer zorgen. Al was hij met een kopbal in de 68ste minuut dicht bij zijn eerste officiële Ajax-treffer. ,,Het is jammer dat ik niet gescoord heb, maar ik maak me er niet al te druk om”, zegt hij. ,,Natuurlijk wil ik scoren, dat wil iedere spits. Ik blijf gewoon rustig op mijn kans wachten. Het was een moeilijke wedstrijd tegen Aston Villa. In Engeland is het spel zo snel en zo fysiek. Dat is niet te vergelijken met hoe het er in Nederland of Argentinië aan toe gaat.”

Na het duel met Aston Villa vloog Ajax meteen terug naar Amsterdam. Om half vijf ’s nachts lag Cvitanich op zijn bed. ,,Maar ik heb wel zeven uur geslapen hoor”, relativeert hij zijn korte nachtje. ,,In het begin van de middag ben ik naar Nederlandse les gegaan bij Ajax en daarna hebben we binnen ontspannen getraind. We hebben het nog wel over de wedstrijd tegen Aston Villa gehad, maar de focus ligt nu weer op NEC.”

Zondag neemt Ajax het in de Amsterdam ArenA op tegen de Nijmegenaren. Cvitanich kijkt uit naar het duel en weet dat de ploeg van Mario Been niet onderschat mag worden. ,,Sinds ik hier woon, kijk ik natuurlijk veel Nederlands voetbal”, zegt hij. ,,NEC is een goede ploeg. Op papier zijn wij de favoriet, maar dat telt in het veld niet. Wij moeten zorgen dat we de drie punten pakken. Dat is gewoon ontzettend belangrijk als je mee wilt doen voor het kampioenschap. En of ik dan scoor of niet, dat maakt me niet zoveel uit.”

Even terug naar de Nederlandse les. Hoe gaat het daarmee? Cvitanich begint te lachen. ,,Goed”, zegt hij in het Nederlands, om daarna weer over te gaan op het Engels. ,,Ik volg lessen met Suarez, Gabri en Oleguer. In het veld praat ik al Nederlands met Klaas Jan. Dan zeg ik bijvoorbeeld 'links' of 'rechts' in het Nederlands. Maar met Luis praat ik weer Spaans en met de middenvelders Engels. Van alles wat eigenlijk. Maar ik vind het belangrijk dat ik de Nederlandse taal onder de knie krijg. Logisch toch: ik heb hier een vijfjarig contract getekend.”