Menu
D2 en E2 maken indruk in buitenland

D2 en E2 maken indruk in buitenland

Ajax D2 en Ajax E2 (foto) hebben de afgelopen dagen indruk gemaakt op grote internationale jeugdtoernooien in het buitenland. De E2 van Peter van der Hengst verloor zaterdag in Portugal de finale van FC Sevilla. De D2 van coach Heini Otto werd in Spanje in de halve finale van het MIC-toernooi uitgeschakeld door FC Barcelona.

Het toernooi van Ajax E2 in Portugal had vrijwel de hele week te maken met noodweer. Op de finaledag beleefde niet alleen het toernooi maar ook het slechte weer een climax. De finale tussen Ajax en FC Sevilla (6-2 nederlaag) moest wegens onweer en hevige regenval zelfs twee uur worden uitgesteld.

Toch kan het Onder 10-elftal van Ajax terugkijken op een geslaagde week. Van de 64 deelnemende teams eindigde Ajax als tweede. Het team van Peter van der Hengst pendelde een week lang tussen Spanje (hotel) en Portugal (toernooi) op de grens van beide Zuid-Europese landen. Vanwege een blessure van keeper Jurre Schaafsma moest veldspeler Luc de Kruijs de afgelopen dagen het doel van de E2 verdedigen. Samen met zijn teamgenoten kan hij terugkijken op een ‘grandioos toernooi’, aldus Hans Bijvank, die als een van de begeleiders met het team mee was.

De D2 van Ajax reikte tijdens het MIC-toernooi in het Spaanse Estartit tot de halve finale. Aan de Costa Brava bleken de leeftijdsgenoten van FC Barcelona in de halve eindstrijd uiteindelijk te sterk (2-1). Veel andere jeugdteams van Ajax spelen dit weekend ook (Paas)toernooien.

Senioren

Bij de seniorenteams van Ajax kwamen de Zaterdag 1, Zaterdag 2 en Veteranen in tegenstelling tot de jeugdteams wel in competitieverband in actie. Ajax Zaterdag 1 verloor thuis met 3-2 van Marken. Ook de Zaterdag 2 ging met diezelfde cijfers onderuit op bezoek bij Huizen. De Zaterdag 3 komt in verband met de AEGON Future Cup pas komende dinsdagavond op de Toekomst in actie.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst