Menu
D2 hervat competitie met ruime zege

D2 hervat competitie met ruime zege

Eindelijk na een lange, natte en koude winterstop, die werd gekenmerkt door sneeuw en afgelastingen van de geplande vriendschappelijke wedstrijden, werd er weer gevoetbald.

Ajax D2 - Roda '23 D1 (7-1)

En dat op de dag dat we twee jarigen konden feliciteren met hun twaalfde verjaardag. Jord en Daishawn, van harte! Daishawn kreeg in de spits de kans op zijn verjaardag extra luister bij te zetten, Jord had wat dat betreft pech en mocht als wissel op de bank plaats nemen.

Een competitiewedstrijd dus, tegen Roda23, de nummer 5 in de stand. Zouden de jongens de scherpte en de tomeloze inzet waarmee getraind wordt ook in deze competitiewedstrijd laten zien?
Jazeker, na een wat onrustige eerste vijf minuten werd er overdonderend gevoetbald en kwam Roda 23 niet meer in het spel voor. In de vijfde minuut leidde een goede combinatie tot een vrije trap en uit die vrije trap kopte Malik de bal knap in het doel. En een minuut later tekende de jarige Daishawn voor 2-0, na een knappe dieptepass van Samir. Weer twee minuten later veroverde Daishawn de bal op een van de verdedigers van Roda 23 en schoot de bal hard langs de keeper: 3-0.
De druk op Roda werd hoog gehouden dat resulteerde in de 13e minuut in nog een treffer. Malik scoorde zijn tweede treffer met een mooie kromme bal met zijn linker, na een assist van Emma. Nog was de koek niet op. Terrence verdiende in de twintigste minuut een penalty na een hele mooie diepgaande actie waarbij hij zes man op rij passeerde. Daishawn eiste de penalty op en schoot onberispelijk in.

Twintig minuten lang zat Roda 23 bij onze jongens in de tang. Daarna ging het tempo er wat uit en kwam Roda 23 aan ademhalen en wat voetballen toe. Na enig gerommel in de opbouw lukte het Roda 23 zelfs tegen te scoren, hoewel daarvoor ook de hulp van de scheidsrechter nodig was. Aan de penalty die hij aan Roda 23 toekende ging een duidelijke overtreding op één van onze verdedigers vooraf. Maar goed, als wij de opbouw beter hadden verzorgd was het niet zover gekomen. Een goede les.

In de tweede helft werd het niveau van de eerste twintig minuten niet gehaald, maar wel werd de voorsprong nog uitgebouwd naar 7-1, en onze keeper Dani, die een puike wedstrijd keepte, kwam niet serieus in gevaar. In de 48ste minuut scoorde Denilho na een goed actie 6-1 en Daishawn gaf in de 50ste het slotakkoord nadat een schot van Emma door de keeper was gekeerd.

Al met al natuurlijk een klinkende overwinning, maar op naar de wedstrijd waarin we ook in de tweede helft flitsend voetbal te zien krijgen.

Volgende week geen competitie vanwege een inhaalprogramma. Woensdag 6 februari wordt geoefend tegen PSV en zaterdag de 16e speelt de D-2 uit tegen FC Utrecht D-2 om 10:30.

Ajax D2 - Roda '23 D1 (7-1)

1-0 5' Trustfull
2-0 6' Redan (Ben Sallam)
3-0 8' Redan
4-0 13' Trustfull (Akotei)
5-0 20' Redan
5-1 25'
6-1 48' Cleonise
7-1 50' Redan