Menu
D2 komt te laat op gang tegen Utrecht

D2 komt te laat op gang tegen Utrecht

Na twee goede woensdagmiddag wedstrijden tegen PSV en AFC (beide wedstrijden eindigden in 3-3) was FC Utrecht de volgende opponent.

FC Utrecht D2 - Ajax D2 (3-2)

Het was duidelijk niet onze dag. In de bus bleek dat de flesjes water niet meegenomen waren en eenmaal in de kleedkamer kwamen we er achter dat ook de ballen in Amsterdam waren achter gebleven. (lekker hè, zo’n leider; volgens trainer Wooter is een gele kaart op z’n plaats). En helaas was in de eerste helft ook de goede vorm van de afgelopen weken op de toekomst blijven liggen. Utrecht troefde ons op alle fronten af en bouwde tot aan de rust een regelmatige 3-0 voorsprong op.

De peptalk en de aanwijzingen van de trainer in de rust leverde direct beter spel op in de tweede helft. Binnen vijf minuten werden drie grote kansen gecreëerd. Helaas werden die niet in goals omgezet. Het regende vervolgens kansen maar dat is natuurlijk niet voldoende. Het balletje moet ook een keer in het mandje.
En ja, in een wedstrijd zoals deze ontbreekt het vaak ook aan geluk. De paal werd geraakt, een goal afgekeurd en (volgens de trainer) 671 kansen gemist die er zo nu en dan miraculeus niet in gingen.
Dan toch in de 40ste minuut eindelijk succes. Daishawn breekt de ban en scoort 1-3. Direct uit de daarop volgende aftrap een diepe bal waaruit een penalty volgt, een makkie voor Samir, 2-3.
Onze jongens bleven met een enorme inzet en als team op de gelijkmaker jagen. Utrecht kwam niet meer in het spel voor. Een compliment daarvoor. Wat volgde was een zeer spannende fase met wederom veel kansen om tot scoren te komen en jammer genoeg weer een afgekeurde goal. Het aanvallende spel werd echter niet beloond. Winst, en op z’n minst een gelijk spel, was gezien het spelbeeld in de tweede helft en het aantal kansen zeker op z’n plaats geweest.

Jammer dus, maar verder niet getreurd. Laten we hier van leren. Een wedstrijd begint in de eerste minuut en heeft twee wedstrijd helften. En die moet je allebei goed spelen. En je moet
scoren. In ieder geval één keer meer dan je tegenstander.

Volgende week uit tegen AFC 34 kans om revanche op ons zelf te nemen.