Menu
D2 mist teveel kansen tegen AFC '34

D2 mist teveel kansen tegen AFC '34

Deze zaterdag ging de D-2 wederom als lijstaanvoerder op pas. Dit maal naar Alkmaar voor de wedstrijd tegen AFC 34, een team waarvan in de thuiswedstrijd nipt met 3-2 was gewonnen.

Deze zaterdag ging de D-2 wederom als lijstaanvoerder op pas. Dit maal naar Alkmaar voor de wedstrijd tegen AFC 34, een team waarvan in de thuiswedstrijd nipt met 3-2 was gewonnen.
Dat was weliswaar in het begin van het seizoen en onze jongens zijn gedurende het seizoen duidelijk beter gaan voetballen, maar dat kan voor de tegenstanders natuurlijk ook gelden. Onderschatting van deze ploeg op de zesde plaats zou dan ook niet terecht zijn.
Evenals tegen BFC, maar we hebben dat ook al in de wedstrijden daarvoor gezien, was de start van de wedstrijd niet al te best. AFC 34 speelde minder goed dan in de heenwedstrijd op de Toekomst, maar onze spelers hadden veel moeite om hun eigen spel te vinden tegenover de speelstijl van deze tegenstander: vast zetten voorin en bij balbezit lange ballen naar voren om daar de snelle spitsten aan het werk te zetten. Met name de passing was aan onze zijde niet goed verzorgd en de afspraken over de opbouw werden niet goed uitgevoerd.
Na een minuut of tien zagen we de eerste goedlopende aanval maar de voorzet werd door de verdediging van AFC 34 weggewerkt. Ook de periode daarna werd niet het niveau gehaald om de wedstrijd in handen te nemen en in de 15e minuut resulteerde dat in de 1-0 voor AFC 34.
De opbouw bleef moeizaam en AFC 34 kreeg de betere kansen. Na zo’n 22 minuten spelen draaide het spelbeeld dan uiteindelijk enigszins om en kregen we een paar kleine kansen die helaas niet werden benut. Vlak voor rust echter een grote domper. Na een afgeslagen corner stond onze veldbezetting niet goed en de counter die volgde bracht de linksbuiten in stelling. Het lukte alleen met een overtreding de tegenstander te stoppen. De penalty vloog er vervolgens in: 2-0.
Om kampioen te worden moet je willen winnen. Die wil om te winnen was in de tweede helft duidelijk zichtbaar. Het spel verbeterde aanzienlijk, al werd het niveau van vlak voor de winsterstop nog niet gehaald. Door het betere spel creëerden onze jongens binnen vijf minuten drie goede kansen. Het scoren wil echter niet zo goed lukken. Ook een toegekende penalty hielp ons niet: de bal spatte mooi uiteen op de lat, maar daar heb je natuurlijk niets aan. In de voorgaande wedstrijden werd ook te weinig gescoord ten opzichte van het aantal kansen. Denk nog maar even terug aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Dat was ook een bal van gemiste kansen. Toch iets om over na te denken. Ook in de tien minuten die volgden kwamen we een aantal keren in positie om te scoren, zonder succes. En dan gaan de oude voetbalwetten gelden. Als je zelf uit een groot veldoverwicht niet scoort, is er altijd wel een moment dat de tegenstander er doorheen glipt en wel scoort. In de 45ste minuut 3-0 na een goed uitgevoerde counter. En kort daarop zelfs 4-0. Vlak voor tijd mocht Luc de eer redden, 4-1.
Jammer, maar zo nu en dan verliezen hoort er ook bij. Niet te vaak graag, maar ook van deze wedstrijden kunnen we leren en uiteindelijke betere spelers worden.
Op naar de volgende wedstrijd, zaterdag 23 maart thuis tegen AS 80.

Verslag: Mike Harman