Menu
D2 prima hersteld na verlies tegen Utrecht

D2 prima hersteld na verlies tegen Utrecht

Na afgelastingen en verplaatsing van wedstrijden werd de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen BFC, een team uit de onderkant van de ranglijst. Maar dat is geen garantie voor een makkelijk wedstrijdje. Minder techniek en tactisch vermogen wordt vaak gecompenseerd met hard werken en hard spel. En dat was in deze wedstrijd ook zo.

We begonnen onrustig en maakte onvoldoende gebruik van de ruimte op het veld. Wel lukt het een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen. Na één zo’n mooie aanval volgde wat gerommel op de zestien meter en scoorde Luc met een goed geplaatste punter.
BFC bleef echter in de wedstrijd en scoorde twee minuten later de gelijkmaker. Met deze gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht.
In de rust keken de spelers elkaar goed in de ogen en iedereen wist: “De tweede helft moet en kan beter”.
Het spel werd aanzienlijk beter, met een hoger tempo en veel meer doelgericht. Als snel scoort Victor attent uit een scrimmage nadat de keeper de bal loslaat. Een minuut later is het weer raak en het is ditmaal Daishawn die toeslaat, 3-1.
Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Onze jongens hielden de controle over de wedstrijd en eigenlijk kwam BFC niet meer in het spel voor. Er volgde nog een aantal kansen waaruit in de 45ste minuut door Brooklyn 4-1 werd gescoord.
Al met al een goed herstel na het verlies tegen FC Utrecht.

Verslag: Mike Harman