Menu
D2 sluit seizoen als nr. 2 af

D2 sluit seizoen als nr. 2 af

Alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012-2013. Wat onfortuinlijk werd het seizoen niet in stijl afgesloten. Ondanks een veldoverwicht gedurende de hele wedstrijd en een handvol kansen, werd met 1-0 verloren.

AZ D2 - Ajax D2 (1-0)

De spanning was er wel wat af, deze wedstrijd. Natuurlijk, als Purmersteijn zou verliezen en wij zouden winnen dan zou er een beslissingswedstrijd nodig zijn. Maar er werd niet echt rekening mee gehouden dat Purmersteijn bij Roda '23 zou verliezen.

Dat neemt niet weg dat we deze wedstrijd graag hadden gewonnen. Aan het spel lag het niet. Er werd gelukkig goed gevoetbald, zoals we dat graag zien bij Ajax. Wederom toonde onze spelers aan waarom de hele groep een jaar verder mag. En ja, al was een kampioenschap leuk geweest, uiteindelijk gaat het dààr toch om.

Over de wedstrijd zelf is niet zo heel veel te melden. In de 10e minuut kwamen we achter met 1-0 en ondanks het goede spel, zeker in de tweede helft waarin AZ niet meer op onze helft is geweest, kwamen we niet tot scoren. Kansen waren er wel. Dat wordt een mooie opdracht voor volgend jaar, ook de laatste fase van een aanval goed afronden en scoren.

Maar we konden gelukkig wel van een aantal zeer mooi opgezette aanvallen genieten. Heerlijk om te zien waar deze jongens al toe in staat zijn. Terecht merkte de trainer na afloop op dat wij AZ met opgeheven hoofd konden verlaten. Wij hebben van alle teams in de competitie het beste en mooiste voetbal laten zien.

En daar ben ik als leider van de Ajax D-2 ontzettend trots op!

We krijgen nog een drietal leuke toernooien met goede tegenstanders. Laten we daar van genieten en met goed en attractief voetbal het seizoen afronden.

AZ D2 - Ajax D2 (1-0)

1-0 (10')

Verslag: Mike Harman