Menu
D2 toont veerkracht tegen Elinkwijk

D2 toont veerkracht tegen Elinkwijk

Een lekker zonnetje, weinig wind en goed getraind afgelopen week. En nog mooier, de hele selectie van de D-2 mag ook volgend jaar de Ajax kleuren verdedigen. Proficiat! Een mooie prestatie van deze spelers. En ook een compliment waard voor de betrokken trainers.

Ajax D2 - Elinkwijk D1 (4-3)

Thuis tegen Elinkwijk moet drie punten opleveren. Goed voetballen in een hoog tempo is daar het devies voor, en je niet laten intimideren door spel dat te vaak over de schreef gaat.

Ondanks het goede nieuws dat de spelers hadden gekregen, leek er de eerste helft een soort voorjaarsmoeheid over het elftal te liggen. Het frisse, sprankelende spel wat we gewend zijn was even niet te zien. Dat had tot gevolg dat Elinkwijk dacht dat er wat te halen was bij Ajax. En lange tijd zag het daar ook naar uit.

In de achtste minuut kon Elinkwijk 0-1 scoren na een ongelukkige actie in de achterhoede. Wat volgde leek soms meer op een kegelwedstrijd dan op voetbal. De spelers van Elinkwijk lieten zich door hun trainer helaas zodanig opjutten dat vaker een speler van Ajax werd geraakt dan de bal. In de 20ste minuut werd een lange bal uit een vrije trap niet goed beoordeeld en een speler van Elinkwijk kon de bal binnen tikken: 0-2.

Ajax bleef nu wel naar de voetballende oplossing zoeken. Dat ging niet altijd goed, maar in de 24ste minuut werd toch een hele mooie aanval op de mat gelegd met een schitterende 1-2 de zestien in waarna een overtreding nodig was om onze rechtsbuiten Hossein af te stoppen. Op deze plaats even een compliment voor Hossein die tien minuten voor aanvang van de wedstrijd uit de warming up van de E-1 werd gehaald om de geblesseerd geraakte Emma te vervangen, en een prima wedstrijd speelde. De penalty ging in twee keer. Eerst werd gemist, maar gelukkig mocht de penalty worden overgenomen. Samir klaarde de klus vervolgens onberispelijk, 1-2.

Er werd even te lang van het doelpunt genoten waardoor de concentratie niet snel genoeg werd opgepakt. Vrijwel direct uit de aftrap werd een foutje achterin afgestraft en werd 1-3 op het scorebord gezet.

Onze jongens waren echter niet van plan op te geven. De aanwijzingen van de trainer werden goed opgevolgd. Samir vond in de 44ste minuut de goede oplossing bij het uitverdedigen en Denilho was in het strafschopgebied alleen met een onbesuisde sliding tegen te houden. Wederom een buitenkansje voor Samir: 2-3. De spelers herpakte zich en deden wat Ajacieden moeten doen. Doorgaan met voetballen tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken. In de 51ste minuut werd een schitterende vrije trap van Samir knap door Paul binnen gekopt en de stand was weer in evenwicht.

Wat volgde was een bizar slot van de wedstrijd. In de 60ste minuut werd weer een strafschop afgedwongen, maar die werd helaas gemist. Er was nog speeltijd over door de vele onderbrekingen voor blessurebehandelingen en in de 62ste minuut mocht nog een corner worden genomen. De bal werd voor de goal geslingerd waar Paul klaar stond om de bal heel attent voor de keeper langs in het doel te tikken. De verdiende voorsprong was daar en werd in de resterende tijd niet meer uit handen gegeven.

Purmersteijn heeft op deze dag de thuiswedstrijd tegen AFC 34 nipt gewonnen, laten we hopen dat Roda 23 volgende week een uitschieter heeft en ons aan een beslissingswedstrijd helpt. Moeten wij nog wel “even” van AZ winnen natuurlijk.

Ajax D2 - Elinkwijk D1 (4-3)

0-1 (8')
0-2 (20')
1-2 (24') Ben Sallam (pen.)
1-3 (25')
2-3 (44') Ben Sallam (pen.)
3-3 (51') Fosu-Mensah (Ben Sallam)
4-3 (62') Fosu-Mensah

Verslag: Mike Harman