Menu
D2 verliest officieuze kampioenswedstrijd

D2 verliest officieuze kampioenswedstrijd

Helaas, de kans om kampioen te worden is na de wedstrijd tegen Purmersteijn aanzienlijk geslonken. De D-2 heeft het niet meer in eigen hand.

Purmersteijn D1 - Ajax D2 (2-0)

Op een erbarmelijk veld, er stond nog wel gras op, dat dan nog wel maar daar was alles mee gezegd, moest aangetreden worden tegen de medekoploper Purmersteijn. We wisten wat ons te wachten stond, fysiek voetbal en vooral de lange bal zonder al teveel opbouw. En ja, dat ligt ons niet zo goed.

De eerste twintig minuten voetbal was ondanks dat van een zeer behoorlijk niveau. Er werd een aantal goede tot zeer goede kansen gecreëerd maar helaas niet benut. Uit een counter kreeg Purmersteijn in de 20ste minuut een volstrekt onterechte vrije trap in de buurt van de zestien meter, die er helaas in vloog.

Daarna was het spel wat minder maar waren er zeker nog kansen om te scoren. We waren echter net niet gretig genoeg voor de goal.

Met een 1-0 achterstand de rust in, dat gaf nog voldoende ruimte om orde op zaken te stellen. Maar het mocht niet zo zijn. In de 41ste minuut leidde een goed uitgevoerde corner van Purmersteijn tot de 2-0. Daarna troefde Purmersteijn onze jongens af en waar het echt fout ging was dat onze jongens vergaten te blijven voetballen. Veel te vaak werd van achteruit de bal in de blind naar voren getrapt, werd op het middenveld de simpele oplossing overgeslagen en kwamen we voorin met te weinig dreiging. Jammer, jammer, jammer.

Maar het kan natuurlijk nog. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen, en wie weet laat Purmersteijn zich toch nog een keer verrassen. En wij moeten dan natuurlijk wel de wedstrijden tegen Elinkwijk thuis en AZ uit winnend afsluiten.

Purmersteijn D1 - Ajax D2 (2-0)

1-0 (20')
2-0 (41')

Verslag: Mike Harman