Menu
D2 wint en maakt zich op voor titelduel

D2 wint en maakt zich op voor titelduel

Purmerend, de tegenstander op eindelijk eens een lenteachtige dag, was op papier een makkelijke tegenstander. De ploeg staat al enige tijd stijf onderaan. En na het goede voetbal in Barcelona, tegen Hoofddorp en afgelopen woensdag tegen een KNVB team, kon er vandaag aan het doelsaldo worden gewerkt.

Purmerend D1 - Ajax D2 (4-6)

Maar ja, het gaat niet altijd zoals gewenst. Uiteraard waren we de betere ploeg, veel beter eigenlijk, maar het spel was niet wat we er van hadden verwacht en er werden (ja, wederom) veel te veel kansen gemist.

Vanaf de eerste minuut werd bijna alleen op de helft van Purmerend gevoetbald. Zeker 50 van de 60 minuten was dat het geval. Een wat eentonig wedstrijdbeeld dus. Het voetbal was wel wat slordig in het begin, maar toch, na acht minuten spelen mochten we een vrije trap nemen op de rand van de zestien van Purmerend, na een goede loopactie van Terrence. Samir deed wat hij moest doen en schoot de bal met een streep achter de keeper.

Naar mate de wedstrijd vorderde werd het voetbal beter en in de 16e minuut kan Luc met een mooie lob scoren nadat de bal met vroeg storen was veroverd. Korte tijd later lag de bal na een goed uitgespeelde aanval, een prima dieptepass van Samir op Venitchio die een uitstekende voorzet op Luc gaf, weer achter de keeper: 3-0.

De slordigheid was echter niet uit het spel en na slecht uit verdedigen kon Purmerend in de 32ste minuut op 1-3 komen. We raakten niet in paniek en nadat Denilho na een slimme passeeractie in het strafschop gebied was gevloerd, kon Paul uit een penalty voor de 4-1 in ons voordeel zorgen. In de 45ste minuut werd de krachtsverhouding ook in de score zichtbaar, ditmaal was het Venitchio die het net wist te vinden en daarmee de 5-1 maakte.

Vervolgens zakte het niveau. Vooral verdedigend zat het niet helemaal snor. In de 48ste minuut kon Purmerend met een kopbal uit een corner weer tot scoren komen. Onze jongens wilden dat toch niet op zich laten zitten en bleven de weg naar het doel zoeken. Niet alle kansen werden gemist en in de 50ste minuut gaf Victor een even onverwachte als mooie pass op Anouar die vervolgens fraai kon afronden: 6-2. Daarna moesten we helaas nog twee tegengoals incasseren. In de 51ste en 55ste minuut wist Purmerend weer uit hoge ballen te scoren en daarmee kwam de eindstand op 6-4 voor de Ajax D-2.

Een terechte overwinning, maar voor de wedstrijd volgende week tegen de nummer twee Purmersteijn hebben we wel nog iets om over na te denken.

Purmerend D1 - Ajax D2 (4-6)

0-1 (8') Ben Sallam
0-2 (16') Llansana Beuse
0-3 (18') Llansana Beuse (Sint)
1-3 (32')
1-4 (40') Fosu-Mensah (pen.)
1-5 (45') Sint
2-5 (48')
2-6 (50') El Mhassani (van Montfort)
3-6 (51')
4-6 (55')

Verslag: Mike Harman