Menu
D3 en C1 kampioen!

D3 en C1 kampioen!

Ajax heeft zaterdagmiddag de eerste twee kampioenschappen binnengesleept. Het D3-elftal van trainer Eddie van Schaick en de C1 van Wim Kwakman zijn niet meer te achterhalen door de achtervolgers.

Ajax D3 is de eerste kampioen van het seizoen. Ajax D3 is de eerste kampioen van het seizoen.

De eerste kampioen van de middag was de D3. Dat elftal had weken geleden al de titel kunnen opeisen, maar verloor toen van de grote concurrent AFC. Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Volendam op het programma en AFC moest aantreden tegen Hoofddorp. Niemand verwachtte een kampioenschap. Toch kwam die er! D3 won zelf met 0-10 en hoorde een kwartier na hun eigen zege dat AFC met 2-0 had verloren. ,,Dat was heel vreemd", aldus teambegeleider Hans-Erik Muller. D3 staat nu 12 punten voor met nog drie wedstrijden te spelen. ,,De ouders hadden echter wel bloemen gekocht, dus het voelde toch wel als een kampioenschap. We hebben ook foto's gemaakt in de persruimte van Volendam, zodat we voor altijd weten dat dit team in Volendam kampioen is geworden."

Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de C1 toe. Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de C1 toe.

Een paar uur later volgde de C1 van Wim Kwakman het voorbeeld van de jongste D-pupillen. In Arnhem werd met 3-0 gewonnen. Vitesse had na de 9-0-nederlaag eerder dit seizoen op de Toekomst weinig trek in nog zo'n afstraffing en had veel verdedigende spelers opgesteld. Dat verontrustte de C1 niet en ook deze keer bleef de ploeg ongeslagen. Alleen in de doordeweekse uitwedstrijden bij Groningen en FC Twente deelde Ajax de punten met de opponent. De overige duels wonnen de Amsterdammers. Ajax C1 speelt op 7 juni om de landstitel tegen de kampioen van de Eredivisie B. Trainer Wim Kwakman is uiteraard tevreden met 'zijn' jongens. ,,Dit is een heel goede lichting tweedejaars C. Zij waren duidelijk te sterk voor deze klasse, want we hebben nu met nog drie duels te spelen 11 punten voorsprong." Dat Ajax zo gemakkelijk kampioen zou worden was niet vanaf speeldag één vanzelfsprekend. ,,Ik geloof dat we zowel de tweede als de derde wedstrijd gelijkspeelden. Dat kwam door zware toernooien in Milaan en Bremen. Daarna was vrij snel duidelijk dat we beter waren dan de rest. Ik ben tevreden over dit team. Ze hebben zich individueel én als team goed ontwikkeld. We krijgen nu nog drukke maanden met op 7 juni de wedstrijd om de landstitel. De kampioen van de andere divisie is nog niet bekend. Dat kunnen PSV, Feyenoord, Utrecht of Willem II nog worden."

Bekijk woensdag Ajax TV voor een uitgebreide reportage over het kampioenschap van Ajax C1 in Arnhem.