Menu
D3 opent nieuwste Cruyff Court

D3 opent nieuwste Cruyff Court

Ajax D3 speelde een heuse openingswedstrijd op het gloednieuwe Cruyff Court Ajax in Amsterdam Osdorp. Woensdag werd het nieuwste ‘Cruyff-veld’ officieel in gebruik genomen.

Ajax D3 en een ploeg van buurtvoetballertjes openden het Cruyff Court Ajax in Amsterdam Osdorp. Ajax D3 en een ploeg van buurtvoetballertjes openden het Cruyff Court Ajax in Amsterdam Osdorp.

Voorafgaand aan de opening werd het voetbalverdrag tussen de Gemeente Amsterdam en de KNVB ondertekend door de Amsterdamse wethouder Sport, Caroline Gehrels, en Jaap Verkroost (districtsvoorzitter van de KNVB).
Ook Ajax-jeugdtrainer Bryan Roy had een aandeel in de spectaculaire opening. De voormalig linksbuiten coachte zijn spelers van de D3 naar een 6-0-overwinning op een team van talentjes uit de wijk.

Bryan Roy geeft zijn spelers vlak voor de eervolle openingswedstrijd de laatste instructies mee. Bryan Roy geeft zijn spelers vlak voor de eervolle openingswedstrijd de laatste instructies mee.

Het doel van de Cruyff Courts is de kinderen uit de buurt een goede, veilige plek om te sporten te bieden. Door de samenwerking met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sport- en voetbalverenigingen, en het lokale bedrijfsleven heeft het Cruyff Court ook een belangrijke sociale functie in de wijk.

In Amsterdam liggen al zeven Cruyff Courts, waarvan vier Ajax Courts. Op dit moment wordt gewerkt aan de realisatie van twee Ajax Cruyff Courts in Amsterdam Zuidoost.