Menu

Daar is de bal ook weer

Na de bostraining van woensdag stond donderdagochtend de eerste training op het eigen veld op het programma. Zonder Thomas Vermaelen, maar nu met Tom de Mul kregen de spelers weer een bal aan de voet. En dat was voor sommigen lang geleden.

Voordat de Ajacieden zich naar het trainingsveld mochten begeven, dienden ze zich eerst in de sportzaal te melden voor een shuttle-runtest. Daarbij werden, zoals gebruikelijk bij de start van het seizoen, diverse waarden gemeten van de invididuele sporter.

Pas daarna mocht de keurig verzorgde mat van het trainingsveld worden bespeeld. Daar waren oefeningen en circuits uitgezet om het balgevoel weer terug te krijgen. Dat viel voor sommigen nog niet mee. Die hadden, getuige een aantal ongecontroleerde aannames en passes, de bal lang niet als speelkameraad gehad.

Bij de training was ook Tom de Mul weer van de partij. De jonge Belg moest woensdag verstek laten gaan, omdat hij nog schoolverplichtingen had. In zijn plaats ontbrak deze keer zijn landgenoot Thomas Vermaelen. De verdediger speelt vanaf 13 juli met België het Europees Kampioenschap onder 19 jaar in Zwitserland. Daarin speelt België tegen Oekraïne, Zwitserland en Italië.

Behalve Tom de Mul was er nog een nieuw bekend gezicht. Stanley Menzo stond met argusogen de training te volgen. De oud-doelman is bezig met de cursus coach betaald voetbal en zal gedurende het hele jaar twee dagdelen per week bij de training van Ronald Koeman en zijn staf aanwezig zijn.

Vanmiddag traint de selectie nog een keer om 14.45 uur.