Menu
Dag met twee gezichten

Dag met twee gezichten

In Qatar sloeg donderdagmiddag het weer ineens om. Wind stak de kop op, de zon verdween, de temperatuur ging een graad of acht naar beneden. Voor Ajax deed het er niet toe: zowel de warme ochtend als de koele middag werd er hard gewerkt. Toch was niet de hele groep te zien op het trainingsveld.

Waar Ajax de eerste dagen in Qatar nog echt met alle 28 spelers op het veld verscheen, is dat op dag vier van het trainingskamp niet meer het geval. Viktor Fischer stapte woensdagochtend al wat eerder uit met klachten, donderdag liet hij beide veldtrainingen aan zich voorbij gaan. De van een hamstringblessure herstellende Deen trainde 's ochtends eerst in het hotel en daarna trok hij richting krachthonk. Daar waren ook Kolbeinn Sigthórsson en Niki Zimling bezig.

In de ochtendtraining was er veel aandacht voor afmaken op doel. Een redelijk lichte training, waarbij de spelers niet heel erg in het rood hoefden te gaan. 's Middags, toen het weer was omgeslagen en het door de wind en de bewolking ineens een stuk koeler was, werd er opnieuw een grote partij gespeeld, met als hoogtepunt een prima openingstreffer van Ricardo Kishna voor de 'basisploeg'.

Ajax wil topfit aan de tweede seizoenshelft beginnen. Ajax wil topfit aan de tweede seizoenshelft beginnen.

Sigthórsson was tijdens de middagtraining weer gewoon van de partij, maar Zimling niet. Hij liet de partij schieten in verband met kuitklachten. Fischer ging op zijn beurt met de fysiotherapeut in het zwembad aan de slag. A-junioren Van de Beek, Nouri en Groothuizen deden ook niet mee tijdens de 11 tegen 11: zij verbleven in het krachthonk. Ze kwamen wel nog even kijken bij het slot van de grote partij, toen het basisteam oefende op de alles of niets-variant, met Mike van der Hoorn in de spits.

Het was een lange, goede trainingsdag. Een dag die warm begon en koel eindigde. En ook een dag waar pijntjes langzaam zichtbaar werden. Vrijdagochtend de volgende training.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Queensy Menig met gevoel tijdens een afwerkoefening in de ochtend. Queensy Menig met gevoel tijdens een afwerkoefening in de ochtend.
Saai is het nooit bij Carlo l'Ami en zijn drie keepers. Saai is het nooit bij Carlo l'Ami en zijn drie keepers.
Diederik Boer kijkt waar de bal naartoe moet. Diederik Boer kijkt waar de bal naartoe moet.
Arek Milik vuurt op doel. Arek Milik vuurt op doel.
In de middag was de zon verdwenen. In de middag was de zon verdwenen.
Dribbel/passeeroefening. Dribbel/passeeroefening.
Ricardo Kishna maakte tijdens de grote partij het openingsdoelpunt. Ricardo Kishna maakte tijdens de grote partij het openingsdoelpunt.