Menu
Dagboek Algarve (2): Trainingen op maat

Dagboek Algarve (2): Trainingen op maat

De technische stafleden schotelden een deel van hun selectie dinsdagmiddag twee trainingen op maat voor. Na een korte veldtraining in Ferreiras zocht een select gezelschap bij het hotel het krachthonk nog op.

In het stadion van FC Ferreiras gaf dinsdagmiddag een gedeelte van de selectie acte de presence. Vurnon Anita en Evander Sno lessen de dorst tijdens de middagtraining in Ferreiras. Een handvol Ajacieden was achtergebleven bij het hotel en werkte een individuele krachttraining af. Keeper Maarten Stekelenburg nam vooral ook zijn rust. Na de ochtendtraining is het (nog) niet verantwoord om nogmaals zwaar aan de bak te moeten. De onlangs genezen schouderkwetsuur verdient zeker deze week nog hersteltijd. In het stadion van FC Ferreiras gaf dinsdagmiddag een gedeelte van de selectie acte de presence. Vurnon Anita en Evander Sno lessen de dorst tijdens de middagtraining in Ferreiras. Een handvol Ajacieden was achtergebleven bij het hotel en werkte een individuele krachttraining af. Keeper Maarten Stekelenburg nam vooral ook zijn rust. Na de ochtendtraining is het (nog) niet verantwoord om nogmaals zwaar aan de bak te moeten. De onlangs genezen schouderkwetsuur verdient zeker deze week nog hersteltijd.
Aan het einde van de middag voltooide een kleine groep Ajacieden de werkdag in het krachthonk van het spelershotel. Onder de deskundige leiding van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt werkten de Ajacieden ieder een individuele krachttraining af. Aan het einde van de middag voltooide een kleine groep Ajacieden de werkdag in het krachthonk van het spelershotel. Onder de deskundige leiding van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt werkten de Ajacieden ieder een individuele krachttraining af.
Gregory van der Wiel behoorde tot de spelers die zowel een veldtraining als krachttraining afwerkten. In de krachttraining stonden vooral lichte basisoefeningen op het programma. Naast kracht lag de nadruk op uithoudingsvermogen en explosiviteit. Gregory van der Wiel behoorde tot de spelers die zowel een veldtraining als krachttraining afwerkten. In de krachttraining stonden vooral lichte basisoefeningen op het programma. Naast kracht lag de nadruk op uithoudingsvermogen en explosiviteit.
Rasmus Lindgren tijdens de, op het oog, simpelste krachtoefening. De Zweed is bezig aan zijn sessie met halters. Recht in de houding blijven staan en de halters omhoog brengen, was het devies. Rasmus Lindgren tijdens de, op het oog, simpelste krachtoefening. De Zweed is bezig aan zijn sessie met halters. Recht in de houding blijven staan en de halters omhoog brengen, was het devies.
Enkele minuten later was het de beurt aan Thomas Vermaelen om de halters in de lucht te brengen. De Belg kweet zich uitstekend van zijn taak. Enkele minuten later was het de beurt aan Thomas Vermaelen om de halters in de lucht te brengen. De Belg kweet zich uitstekend van zijn taak.
Miralem Sulejmani mocht zijn beenspieren dinsdagmiddag voorzichtig weer belasten. De Serviër viel ook tot zijn eigen schrik uit tijdens de ochtendtraining in het stadion van FC Ferreiras. Na een botsing met Toby Alderweireld kampte de Ajacied met een pijnlijk bovenbeen. Enkele uren later maakte de goedlachse speler alweer een montere indruk. Miralem Sulejmani mocht zijn beenspieren dinsdagmiddag voorzichtig weer belasten. De Serviër viel ook tot zijn eigen schrik uit tijdens de ochtendtraining in het stadion van FC Ferreiras. Na een botsing met Toby Alderweireld kampte de Ajacied met een pijnlijk bovenbeen. Enkele uren later maakte de goedlachse speler alweer een montere indruk.
Van der Wiel werkt opnieuw de nodige kilo’s omhoog. Woensdag beginnen de spelers de dag met een strandloop. Niet lang na de strandrace begeven de Ajacieden zich opnieuw naar Ferreiras voor een stadiontraining. Woensdagmiddag zijn de spelers en trainers vrij. Van der Wiel werkt opnieuw de nodige kilo’s omhoog. Woensdag beginnen de spelers de dag met een strandloop. Niet lang na de strandrace begeven de Ajacieden zich opnieuw naar Ferreiras voor een stadiontraining. Woensdagmiddag zijn de spelers en trainers vrij.