Menu
Dagboek De Lutte (1): Aankomst bij De Bloemenbeek

Dagboek De Lutte (1): Aankomst bij De Bloemenbeek

Ajax arriveerde maandag rond het middaguur bij Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, waar de ploeg als vanouds een trainingskamp belegt. De Ajax-selectie werd hartelijk welkom geheten door hoteleigenaar Raymond Strikker, die een aantal bekende gezichten kon begroeten maar ook zeker wat eerstejaars ´De Lutte-gangers´.

,,Het is voor het 33ste jaar dat Ajax bij ons op trainingskamp komt´´, zegt Strikker, die na Ajax ook nog de selecties van FC Porto en AZ te gast krijgt. ,,Dat is geen toeval. Bij die ploegen lopen allemaal oud-Ajacieden rond die eerder met Ajax ook bij ons geweest zijn.´´ In Landhuishotel De Bloemenbeek weten de Ajacieden zich verzekerd van rust en goede zorgen; de ideale omstandigheden voor een goed trainingskamp. ,,We kunnen niet alleen met alle eer gaan strijken´´, zegt Strikker. ,,De samenwerking met SV De Lutte is heel belangrijk. Zij zorgen ervoor dat Ajax een perfect trainingsveld heeft. Rondom hun voetbalveld zijn alle faciliteiten uitstekend.´´

Voor trainers Henk ten Cate, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk is dit de eerste kennismaking met De Lutte. Ook nieuwe aanwinsten Jaap Stam, Roger, Gabri, Dennis Gentenaar, Kenneth Perez en George Ogararu zijn voor het eerst in De Lutte met Ajax, net als Klaas Jan Huntelaar, die immers vorig seizoen zich halverwege pas aansloot bij de Amsterdammers. Verder is het voor jonkies Rydell Poepon, Jeffrey Sarpong, Marco van Duin, Robbert Schilder en Jan Vertonghen de eerste keer dat zij met Ajax 1 op trainingskamp gaan.

De Ajacieden pakten hun tas en vertrokken naar de kamers om even te rusten. De medische staf ging direct aan de slag met het inrichten van de behandelkamers. De materiaalmannen laadden de trainingsspullen uit. Vanmiddag om vijf uur traint Ajax voor het eerst op het veld van SV De Lutte.