Menu

Dagboek De Lutte (1): Ajax komt aan

Ajax kwam in de namiddag na een voorspoedige busreis aan op de plek waar het de komende weken zijn trainingskamp opslaat: Hotel de Bloembeek in De Lutte. Zoals gewoonlijk, Ajax komt immers al ruim dertig jaar in dit hotel, werd de groep van harte welkom geheten door het personeel, dat alle voorbereidingen voor de komst van het team al had getroffen.

Hoewel het personeel van De Bloemenbeek al op een jarenlange ervaring kan bogen, wordt toch elk jaar alles vlak voor aankomst van de selectie nog eens gecontroleerd. Er moeten voldoende fietsen zijn waarmee de selectie naar het trainingsveld fietsen, natuurlijk moeten alle kamers in orde zijn, de keuken moet op de hoogte zijn van de speciale wensen van de selectie, de koffie moet klaarstaan voor de Ajacieden die daar behoefte aan hebben na de busreis en de kamer voor het materiaal en de fysiotherapeuten moet worden ingericht.

Een vergaderzaal wordt omgebouwd tot materiaalkamer. De tafels worden aan de kant geschoven zodat de vele kisten met trainingspakken, ballen et cetera overzichtelijk kunnen worden opgesteld. Een kamer op de eerste etage doet de komende week dienst als ‘behandelkamer’. Het hotel heeft er al twee massagetafels neergezet en Ajax zorgt voor de derde. Het hotel verzorgt de handdoeken en lakens, de fysiotherapeuten zelf zorgen dat de massagetafels goed worden ingericht. De koffers vol met tape en andere benodigdheden worden eveneens uit de buik van de Ajax-bus getoverd.

Slechts een uur hebben Ricardo de Sanders en Frank van Deursen om de voeten, enkels en andere gewrichten trainingsklaar te maken. Aan het eind van de middag wordt er namelijk al voor het eerst getraind.