Menu
Dagboek De Lutte (10): Eerste werkdag Verhoeven

Dagboek De Lutte (10): Eerste werkdag Verhoeven

Nieuwe doelman Jeroen Verhoeven kreeg het op zijn eerste werkdag bij Ajax flink voor zijn kiezen. Niet alleen moesten de Ajacieden trainen in de stromende regen, keeperstrainer Carlo l’Ami had voor zijn jongens ook een stevige training in petto.

Terwijl de basisspelers van de wedstrijd tegen HZVV binnen trainen, gaan de overige Ajacieden op het trainingsveld er flink tegenaan. De veldspelers worden in twee groepen verdeeld; de ene helft loopt telkens een parcours van zes minuten, terwijl de andere helft op een klein veld en met kleine doeltjes allerlei wedstrijdvormen doet. Natuurlijk wordt er om de zes minuten gewisseld.

Intussen gaat Carlo l’Ami aan de slag met Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer, Marco Bizot en, deze vrijdag voor het eerst, Jeroen Verhoeven. L’Ami heeft een gevarieerde en pittige training samengesteld voor zijn keepers.

Zonder ophouden werpen de doelmannen zich in de baan van schoten die op het doel gelost werden. Helemaal zwaar wordt het als L’Ami de hekjes tevoorschijn haalt. Voorwaarts en zijwaarts, met twee benen en met een, telkens moeten de gele hindernissen bedwongen worden.

Even uitlopen en daar dient de volgende oefening zich alweer aan. Nu moeten de keepers eerst over een hekje springen en daarna redding brengen op een inzet. Helaas verstapt bij deze oefening Marco Bizot zich. Fysiotherapeut Jos Kortekaas spoedt zich naar de jonge doelman, die echter niet verder kan en de training moet staken.

Voor de overige drie keepers is het nog niet gedaan. Er volgt nog een serie oefeningen, die het drietal met overtuiging uitvoert, zo bevestigend dat keepers echte ‘trainingsbeesten’ zijn. Ook opvallend: hoewel alledrie knokkend om dezelfde plek, namelijk die onder de lat in Ajax 1, gaan de keepers zeer collegiaal met elkaar om. Ook deze training zijn er weer volop onderlinge aanmoedigingen, aanwijzingen en complimenten.

Als de keepers, zoals gewoonlijk als laatste, van het veld gaan wisselen ze met elkaar en met hun trainer ‘high fives’ uit. Moe maar voldaan wringen ze in de dug-outs hun doorweekte spullen uit. Voor Jeroen Verhoeven een goed begin van zijn nieuwe baan bij Ajax.

Miralem Sulejmani aan de bal. Miralem Sulejmani aan de bal.
De keepers springen over de hindernissen heen. De keepers springen over de hindernissen heen.
Luis Suarez loopt uit. Luis Suarez loopt uit.
Het humeur van Maarten Stekelenburg heeft niet te lijden onder de stromende regen. Het humeur van Maarten Stekelenburg heeft niet te lijden onder de stromende regen.
Maarten Stekelenburg, Jeroen Verhoeven en Kenneth Vermeer lopen in een treintje over het veld. Maarten Stekelenburg, Jeroen Verhoeven en Kenneth Vermeer lopen in een treintje over het veld.
Marco Bizot wordt onder handen genomen door de fysiotherapeut.
Martin Jol ziet de lol van de regenachtige ochtend in De Lutte wel in. Martin Jol ziet de lol van de regenachtige ochtend in De Lutte wel in.