Menu
Dagboek De Lutte (10): Fore!

Dagboek De Lutte (10): Fore!

De selectie van Ajax werkte donderdagmiddag een alternatief programma af. Even hoefden de Ajacieden niet te voetballen, maar kregen ze golfles. Fore derhalve, een golfterm die waarschuwt voor neerkomende ballen.

Vurnon Anita, Urby Emanuelson en George Ogararu krijgen instructies van de ´pro´.

Net als vorig jaar werd de Ajax-selectie meegenomen naar golfclub ´t Sybrook. Daar splitste de groep zich op. Een aantal Ajacieden bleef achter op het terras. Daar ook daagden Ajax-directeur Maarten Fontein, ´s middags aangekomen in De Lutte, en trainer Henk ten Cate elkaar uit voor een sportieve krachtmeting op de golfbaan. Beiden zijn geoefende golfers, met Fontein als eigenaar van de laagste handicap, maar de Amsterdamse bluf en strijdvaardigheid van de trainer zijn in een dergelijk duel niet uit te vlakken.

Edgar Davids, Mitchell Donald, John Goossens, Ricardo de Sanders en Rob Koster luisteren naar uitleg over het golfspel. Edgar Davids, Mitchell Donald, John Goossens, Ricardo de Sanders en Rob Koster luisteren naar uitleg over het golfspel.

Een andere groep kreeg instructies van een tweetal golfpro´s. Die namen met de Amsterdamse voetballers de fijne kneepjes van het edele golfspel door. De spelers oefenden hun grip en houding, het afslaan en het putten. Topsporters als zij zijn, pikten de Ajacieden het vrij snel op en al gauw kozen de golballen het luchtruim. Jürgen Colin sloeg de bal richting de 125 meter (,,een homerun´´, lachte de verdediger), ´Terror´ Fanteni mikte ook ver weg en Urby Emanuelson toonde ook hier zijn natuurlijke elegantie.

Mitchell Donald oefent het putten. Mitchell Donald oefent het putten.

Robbert Schilder bleek eveneens een snelle leerling en de mannen hadden de grootste lol. Al gauw had iedereen de slag te pakken. De Ajacieden gebruikten de rest van de middag om hun golfspel te verbeteren en in de avond toog het gezelschap naar een speciale locatie om daar gezamenlijk te dineren.