Menu
Dagboek De Lutte (11): Een avondje ontspannen

Dagboek De Lutte (11): Een avondje ontspannen

Ajax trainde laat op de vrijdagmorgen en daarna was het tijd voor rust en ontspanning. De middag brachten de Ajacieden vooral etend en slapend door en 's avonds werden de zinnen verzet met een rondje golf en een barbecue.

Op golfbaan 't Sybrook kregen de Amsterdamse voetballers eerst les van de plaatselijke golfpro. Dat gold niet voor de ervaren golfers Henk ten Cate, Frank de Boer, Aron Winter, Laurens Ebben, Frank van Deursen, Kenneth Perez en Olaf Lindenbergh. Die zochten de benodigde clubs bij elkaar en gingen meteen de baan op.

Alle anderen togen naar de driving range om instructies te krijgen over hun 'swing'. Bij de meesten was te zien dat ze zelden of nooit een golfclub in hun handen hadden gehad, maar topsporters hebben nou eenmaal een natuurlijk balgevoel, zodat de progressie snel zichtbaar werd.

Jaap Stam probeerde een bal, maar zijn pas geopereerde schouder liet niet meer golfactiviteit toe. Aan Roger was te zien dat hij al eens eerder gegolft had; Urby Emanuelson, Tom de Mul en Edgar Manucharyan hadden al snel de slag te pakken en niemand wilde meer stoppen met afslaan.

Maar de nieuwbakken golfers moesten natuurlijk ook de baan op. ,,Wie zijn nieuw in het team?", vroeg de pro. ,,Dan zijn dat de caddy┬┤s." Een verbouwereerde George Orgararu kreeg een tas met clubs om zijn schouders. Rydell Poepon bedankte voor de eer, zodat Mauro Rosales zich maar opwierp als caddy voor zijn groep.

In drie groepjes togen de Ajacieden vervolgens de prachtige golfbaan op voor een onderling wedstrijdje. Deze keer hoefden de fanatieke voetballers niet zo nodig te winnen. De ontspanning en het plezier waren belangrijker.