Menu
Dagboek De Lutte (11): Tekenen van vermoeidheid

Dagboek De Lutte (11): Tekenen van vermoeidheid

De selectie trainde vrijdagmorgen voor het laatst in de Lutte. In de vroege ochtenduren liepen de Ajacieden in het bos de oefenwedstrijd van donderdagavond uit de benen, waarna om half elf een laatste oefensessie op het veld van SV De Lutte werd afgewerkt.

De trainersstaf deed het op het voetbalveld rustig aan met de spelers, die aan het einde van het trainingskamp duidelijk tekenen van vermoeidheid begonnen te vertonen. Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Anthony Obodai en Tomás Galásek lieten allen gedeeltes van de training aan zich voorbij gaan.

Ajax heeft in De Lutte hard getraind, kon Danny Blind tot zijn tevredenheid constateren. De oefenstof werd beperkt tot enkele loopvormen en een lange oefening waarbij het inspelen en afwerken centraal stond. Gerard van der Lem had de leiding over dit onderdeel en de assistent-trainer voorzag de pogingen van de Ajacieden van typisch Amsterdams commentaar.

Als afsluiting deed de hele groep nog enkele malen een loopoefening en daarna was het tijd om met de vrijwilligers van SV De Lutte, die alles rond het trainingsveld gedurende de hele week in goede banen hadden geleid, te poseren voor de groepsfoto. En natuurlijk konden de aanwezige fans nog een keer een handtekening vragen aan de Ajacieden en met hen poseren voor de nodige foto´s.

De selectie heeft de rest van de dag vrij en keert zaterdag terug naar het westen van het land, om in de middag de strijd aan te binden met Rijnsburgse Boys.