Menu
Dagboek De Lutte (3): Stevige bosloop

Dagboek De Lutte (3): Stevige bosloop

De dinsdag begon vroeg en pittig voor de Ajacieden. De selectie opende de drukke dag (twee trainingen en een wedstrijd) met een bosloop in de fraaie omgeving van 't Lutterzand. Ruim een uur rende het Amsterdamse gezelschap door het Twente landschap.

De Ajax-selectie arriveerde om kwart voor acht bij het begin van het parcours. Eerst liep de groep een grote ronde door het bosrijke gebied. Trainers Alfons Groenendijk, Frank de Boer, Aron Winter en Fred Grim lieten zien nog steeds in blakende conditie te zijn, want ook zij legden het parcours met gemak af.

Na de grote ronde had de trainersstaf wat anders voor hun team in petto. De Ajacieden moesten heen en weer over een bospad. De afstand was net wat langer dan een sprint en het tempo te hoog voor een duurloop, wat het extra zwaar maakte.

Nadat de Amsterdammers zes keer de verlengde sprint hadden volbracht, werd de afstand nog iets groter gemaakt en weer gingen de Ajax-spelers in draf over het bospad. Telkens een kleine minuut rennend met rustpauzes van anderhalve minuut.

Zwetend en hijgend van de pittige vroege-ochtendtraining kwamen de Ajacieden weer terug bij het startpunt. Daar ontvingen zij de complimenten van Henk ten Cate. ,,Klasse jongens. Heel goed gewerkt!"