Menu
Dagboek De Lutte (3): Vroeg begin van een lange dag

Dagboek De Lutte (3): Vroeg begin van een lange dag

De dinsdag begon vroeg voor de Ajacieden. Om half zeven stonden de Amsterdamse voetballers naast hun bed in Landhuishotel De Bloemenbeek, omdat om zeven uur de eerste training van de dag begon: een bosloop door het Lutterzand.

Wie nog een beetje slaperig uit de ogen keek deze dinsdagmorgen, werd snel verder wakker gemaakt. Om zeven uur precies begon de selectie, inclusief een behoorlijk deel van de staf, aan een straffe renpartij door de fraaie Twentse natuur. Een half uur later kwam de groep, flink zwetend, weer terug bij de bus. Die bracht de Ajacieden weer terug naar het hotel, waar de selectie kon douchen en ontbijten.

De looptraining in het bos vormde het begin van een lange werkdag voor de Amsterdammers. Om elf uur traint het team van Martin Jol op het veld van sv De Lutte. Later op de middag zet de bus dan koers naar Emmen, waar Ajax om 19.30 uur de strijd aanbindt met algemeen amateurkampioen WKE.

De Ajacieden moesten vroeg op dinsdag. De Ajacieden moesten vroeg op dinsdag.
Het ging bergop en bergaf. Het ging bergop en bergaf.
Maarten Stekelenburg, Luis Suarez en Dario Cvitanich rusten uit. Vanavond speelt Ajax tegen WKE. Maarten Stekelenburg, Luis Suarez en Dario Cvitanich rusten uit. Vanavond speelt Ajax tegen WKE.