Menu
Dagboek De Lutte (4): Bodul wil zich laten zien

Dagboek De Lutte (4): Bodul wil zich laten zien

Ajax begon dinsdagmorgen om elf uur aan de tweede training van de dag. Na de ochtendlijke bosloop trainden de Ajacieden nu op het veld van sv De Lutte. Darko Bodul onderging de oefenvormen met plezier, want hij heeft een duidelijk doel voor ogen.

Onder leiding van Michael Lindeman deed de groep, minus de beoogde basisspelers voor het oefenduel met WKE die in het hotel achterbleven om daar in de speciaal ingerichte fitnessruimte te werken, een uitgebreide serie kracht- en balansoefeningen. Na zo’n 25 minuten volgde een onderdeel passen en aannemen.

Toen was het tijd voor Martin Jol om zijn team bij elkaar te roepen en van tactische aanwijzingen te voorzien. De trainers formeerden een team dat van achteruit moest opbouwen, via twee centrale verdedigers, twee backs en drie middenvelders. Indien de opbouw slaagde, mocht de eenzame spits op doel afwerken. Een team bestaande uit twee aanvallers en drie middenvelders moest de opbouw verstoren. Jol hamerde voortdurend op de details en voorzag zijn manschappen van veel aanwijzingen.

Een oefeningen met inspelen, kaatsen en afwerken op de goal was het volgende onderdeel. De speler die het eerste drie goals op zijn naam had, mocht zich de winnaar van de oefening noemen. En nog was de training niet voorbij. Tussen en langs allerlei poortjes en hoedjes moesten de Ajacieden draaien, keren en sprinten.

Darko Bodul kwam tevreden kijkend van het trainingsveld af. De spits oogt fit en wil zich in de kijker spelen bij de nieuwe trainer. ,,Het is voor mij de eerste keer in De Lutte en ik heb het naar mijn zin hier’’, aldus Bodul. ,,Ik train heel hard, want ik wil me laten zien. Ik probeer me in de basis te spelen of op zijn minst bij de selectie te komen.’’
De aanvaller klaagt niet over het zware trainingsprogramma dat Ajax afwerkt. Integendeel: ,,Het hoort erbij dat het zwaar is. We willen zo hoog mogelijk eindigen dit seizoen, dus moeten we er voor werken. De trainer praat veel met ons, we weten wat er van ons verwacht wordt. Ik voel me fit en hoop dat het met het team en met mij persoonlijk allemaal goed komt.’’


Aissati aan de bal tijdens de ochtendtraining. Aissati aan de bal tijdens de ochtendtraining.

Michael Lindeman doet een oefening voor. Michael Lindeman doet een oefening voor.

Darko Bodul: ,,Ik train heel hard, want ik wil me laten zien." Darko Bodul: ,,Ik train heel hard, want ik wil me laten zien."

Marco Bizot en Kenneth Vermeer. Marco Bizot en Kenneth Vermeer.