Menu
Dagboek De Lutte (4): Mitchell Donald

Dagboek De Lutte (4): Mitchell Donald

Mitchell Donald geeft tijdens het trainingskamp in De Lutte zijn ogen en oren goed de kost. De talentvolle jongeling koppelt een zorgeloze instelling aan een gretige leergierigheid.

Donald: ,,Het bevalt me goed hier in De Lutte." Donald: ,,Het bevalt me goed hier in De Lutte."

,,Het bevalt me goed hier in De Lutte'', zegt Mitchell Donald na de eerste training van Ajax in het Twentse land. ,,Ik mocht vorig seizoen al mee naar Zuid-Afrika en nu hoor ik vanaf het begin bij het eerste elftal. Ik heb het laatste stuk van de training apart gewerkt met Alfons Groenendijk omdat ik herstellende ben van een blessure. Het ging goed, ik had weinig last.''

De middenvelder deelt in Landhuishotel De Bloemenbeek een kamer met stagiair Jürgen Colin. ,,Dat is leuk'', vertelt Donald. ,,Jürgen is een grappige vent.'' Colin is niet de enige teamgenoot over wie Donald lovende woorden spreekt. ,,Ik kende Kennedy natuurlijk van FC Twente, maar nu ik hem van dichtbij meemaak, kan ik zien dat hij echt goed is. Verder kijk ik naar met wat voor een inzet Gabri speelt en heb ik bewondering voor de persoonlijkheid van Jaap Stam. Hij is een echte leider en je ziet niet dat hij met het einde van zijn carrière bezig is. Volgens mij kan hij nog zeker twee, drie jaar mee, maar goed. In ieder geval is hij echt een voorbeeld voor mij."

Donald kreeg afgelopen week tijdens de training last van een blessure bij zijn knie. De middenvelder is bijna weer helemaal fit. Donald kreeg afgelopen week tijdens de training last van een blessure bij zijn knie. De middenvelder is bijna weer helemaal fit.

Donald - ,,Ik ben een middenvelder, de precieze plek maakt niet uit - wacht geduldig zijn kans op speelminuten af. ,,Intussen doe ik natuurlijk heel erg mijn best, want je moet het wel verdienen.'' Hopelijk krijgt hij deze week nog wat speelminuten in de oefenduels. ,,Het hangt een beetje van mijn blessure af. Ik denk dat het wel goed komt, de blessure wordt goed behandeld.''

Intussen geniet hij van de trainingsweek. ,,Goed gras, leuk publiek en ik heb net geoefend met een trainer die goed kan voetballen'', zegt Donald over Groenendijk.