Menu
Dagboek De Lutte (6): Meer en meer voetbal

Dagboek De Lutte (6): Meer en meer voetbal

De woensdagtraining op het veld van SV De Lutte stond duidelijk in het teken van het leren speeltuig. En van een kleine geschiedenisles: de buitenlandse spelers van Ajax weten nu ook wie Beb Bakhuys is.

Danny Blind begon de training met variaties op het aloude tikkertje, maar de oefenmeester had ook bij deze ´spielerei´ tactische bijbedoelingen. Daarna liet hij zijn spelers een groot aantal baloefeningen doen. De Ajacieden moesten op verschillende manieren voor- en achteruit dribbelen, de bal hooghouden, wat krachtoefeningen met de bal doen en tot slot met drietallen telkens elkaar de bal toespelen. Eerst met de voet, dan met het hoofd en als laatste 'à la Beb Bakhuys'.

Dat moest de trainer even uitleggen voor de buitenlanders in Amsterdamse dienst. Hij liet John Heitinga de kopbal met buikschuiver maar even voordoen. Wesley Sneijder bleek zijn klassiekers te kennen want hij voerde de vallende kopbal, inclusief indrukwekkende kreet, keer op keer prima uit. Markus Rosenberg, toch een onbekende met het fenomeen, had het ook snel door. Dat gold echter niet voor iedereen, wat enkele koddige buitelingen opleverde.

Blind verdeelde het gezelschap in drie teams van zeven. Twee teams namen het op een klein veld tegen elkaar op terwijl het derde met Gerard van der Lem een rondo deed tot het hun beurt was om te spelen. De partijtjes waren fel en de combinaties bij tijden fraai. De oefensessie werd afgesloten met een loopoefening, de enige van de ochtend.

Na twee uur trainen vond Blind het genoeg. De selectie heeft de woensdagmiddag vrij en gaat golfen.