Menu
Dagboek De Lutte (6): Pijntjes nemen toe maar de trainingen gaan door

Dagboek De Lutte (6): Pijntjes nemen toe maar de trainingen gaan door

Henk ten Cate en Alfons Groenendijk ontbraken wegens privé-omstandigheden op de veldtraining van Ajax in De Lutte, maar onder leiding van Hennie Spijkerman ging de oefensessie natuurlijk gewoon door. De Ajacieden beginnen inmiddels de pijntjes te voelen die bij een dergelijk zwaar programma horen. Echter, het weer en het humeur van de selectie waren nog steeds zonnig.

De selectie deed wat krachtoefeningen en er werd veel aandacht besteed aan passen trappen, kaatsen en aannemen van de bal. Roger moest de oefensessie aan zich voorbij laten gaan. De Spanjaard kampte met wat lichte klachten van overbelasting en werd uit voorzorg uit de training gehouden.

,,Ik voel me verder goed, dit zijn gewoon typische pijntjes uit de voorbereiding. Tijdens de wedstrijd van gisteren voelde ik me ook al moe. Ik zocht de gemakkelijke oplossingen, maar het wilde niet meer zo. Alles komt wel goed. Ik kom langzaam in vorm en ik gebruik de tijd om te wennen aan de manier van werken van de trainer. Ik heb nooit eerder met hem gewerkt, maar ik weet natuurlijk wel van zijn goede werk bij Barcelona. De groep heeft me goed opgenomen. Het is fijn dat ook Gabri er is, hem kende ik al van Barcelona, dus dat is handig als je ergens nieuw bent. Al is er ook al een aardig aantal spelers dat Spaans spreekt.´´

De middenvelder bleef bescheiden toen gevraagd naar zijn eigen kwaliteiten. ,,Dat moeten andere mensen maar zeggen. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan een succesvol seizoen bij Ajax.´´

De laatste oefening van de training bestond uit het geven van voorzetten en afronden op doel. Klaas Jan Huntelaar, die kampte met wat liesklachten, bleef tijdens dit onderdeel aan de kant. Of de spits en Roger mee kunnen doen in het oefenduel tegen SV De Lutte, zal later blijken. De wedstrijd begint om 19:30 uur.