Menu
Dagboek De Lutte (9): Kennedy

Dagboek De Lutte (9): Kennedy

Tijdens de training van donderdagochtend, waarin de basisspelers uit het duel met Quick ´20 apart werkten van de reserves, had Kennedy een geanimeerd gesprek met trainer Henk ten Cate. De Zweed is blij Ajacied te zijn.

,,Het gaat prima'', zegt Kennedy na de oefensessie waarin hij samen met de overige basisspelers onder leiding van Ten Cate een uitgebreid positiespel speelde. De aanvaller is bezig om weer in topconditie te komen. ,,Grappig dat ons trainingskamp in Twente is´´, zegt de van FC twente overgekomen Kennedy. ,,Overigens een prima omgeving hier.´´ Kennedy sprak aan het einde van de training een tijd met Ten Cate.

Kennedy treedt tijdens een trainingsoefening -letterlijk- in de sporen van Jaap Stam. Kennedy treedt tijdens een trainingsoefening -letterlijk- in de sporen van Jaap Stam.

Waarover? ,,Over van alles, de wedstrijden, tactiek. Het is goed om te weten wat er van je verwacht wordt.´´ De Zweed maakte tot nog toe een goede indruk tijdens de oefenduels. ,,Ik doe gewoon mijn best en wil natuurlijk graag laten zien wat mijn kwaliteiten zijn.´´
De voorhoede van Ajax draait naar behoren tot nog toe. De aanvallers vinden elkaar al vrij gemakkelijk. Kennedy: ,,Het is belangrijk dat we goed met elkaar communiceren, voor als de zwaardere wedstrijden eraan komen. Ik ben blij dat ik nu bij Ajax speel, het bevalt me hier goed.´´
Terwijl de basisspelers na hun positiespel het even rustig aan mogen doen, trainen de reserves onder leiding van Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk hard door. Er wordt fanatiek gewerkt aan het inspelen, kaatsen, combineren, passeren en voorzetten en de oefening eindigt met een serie doelpogingen. Ook voor hen, net als voor Laurent Delorge en Robbert Schilder die op een bijveld met fysiotherapeut Frank van Deursen hebben gewerkt, komt er na ruim anderhalf uur trainen een eind aan de ochtendsesie.

Na de uitlooptraining vertolkte Wesley Sneijder zijn geluk als doelman. De middenvelder wist menige inzet te keren. Na de uitlooptraining vertolkte Wesley Sneijder zijn geluk als doelman. De middenvelder wist menige inzet te keren.