Menu
Dagboek De Lutte (9): Mauro en de zaak van de verdwenen kicksen

Dagboek De Lutte (9): Mauro en de zaak van de verdwenen kicksen

Mauro Rosales was nog niet goed en wel aan het trainingskamp in De Lutte begonnen, of hij was zijn belangrijkste gereedschap al kwijt: zijn voetbalschoenen waren verdwenen. Dankzij de oplettendheid van Linda, een van het groepje stewards dat zorgt dat Ajax ongestoord kan trainen en spelen, kreeg de Argentijn zijn geliefde kicksen weer terug.

Linda hoorde twee jongens tijdens de training van Ajax naar Rosales roepen of hij zijn schoenen terugwilde. Ze schakelde een hoofdsteward in, die op zijn beurt de plaatselijke politie waarschuwde. Die voelden de jongens aan de tand en voilà: daar waren de verdwenen voetbalschoenen weer. Rosales was uiteraard blij dat hij zijn schoeisel terug had en ging dan ook graag met de oplettende Linda op de foto.

Het is maar een voorbeeld van het goede werk dat het groepje stewards op vrijwillige basis voor Ajax uitvoert. Elke training en wedstrijd staan zij paraat om alles rondom het veld in goede banen te leiden. Zo ook deze donderdagmorgen, toen de selectie aan de tweede training van de dag begon.

Henk ten Cate en zijn staf lieten hun spelers weer een oefening doen om te leren pressie te spelen. Ten Cate zelf was veel aan het woord; de trainer hield de details goed in het oog en sprak de spelers vaak aan op hun verantwoordelijkheden. De Amsterdammer deed dat met veel humor en stond letterlijk midden tussen zijn groep; vaak gaf hij iemand een aai over de bol of sloeg hij zijn arm om de schouder van een van zijn manschappen.

Ook tijdens een pass- en loopoefening had de trainer het hoogste woord; dolde hij met Mauro Rosales en brak de oefening spontaan af toen hij zag dat het goed was. ,,Ongelooflijk, wat een team heb ik toch. Prima hoor." Er volgde nog een groot positiespel, alvorens de selectie terugkeerde naar De Bloemenbeek om te eten en te rusten. Vanavond treedt Ajax in Hardenberg aan tegen hoofdklasser HHC. De wedstrijd begint om 19:30 uur.