Menu
Dagboek Dubai (2): Mitchell en vader Glenn

Dagboek Dubai (2): Mitchell en vader Glenn

Ajax stond zaterdagochtend voor het eerst in Dubai op het voetbalveld. Vlak voor de eerste training begon, werd Mitchell Donald aangenaam verrast: zijn vader Glenn kwam hem opzoeken.

Mitchell Donald met zijn vader. Mitchell Donald met zijn vader.

Donald wilde vanochtend net in de bus stappen die de selectie naar het trainingsveld zou brengen, toen hij ineens een wel heel bekend gezicht zag: het gezicht van zijn vader Glenn. Een korte omhelzing en twee vrolijke gezichten. ,,Typisch mijn vader”, zegt Donald over de trip van zijn vader. ,,Een man vol verrassingen. Ik wist wel dat hij probeerde te komen, maar dacht dat het niet meer zou lukken. Ik had de moed een beetje opgegeven en dan duikt hij toch ineens op.”

Glenn Donald nam vanzelfsprekend ook een kijkje bij de training. Vanaf de tribune van het Police Stadium (vlakbij de Al Wasl Club waar Ajax vanavond tegen Inter speelt) zag hij hoe zijn zoon en de andere Ajacieden zich voorbereidden op de wedstrijd tegen Inter: loopoefeningen, passwerk, een grote partij en afwerken op het doel. Naarmate de training vorderde nam het aantal bezwete Ajax-koppies toe. Toch was het zaterdagochtend niet zo heet in Dubai. Alleen op de momenten dat de zon doorbrak steeg de temperatuur naar ongeveer 25 graden.

Edgar Davids trainde voluit mee en zal vanavond tegen Internazionale zijn rentree maken. Edgar Davids trainde voluit mee en zal vanavond tegen Internazionale zijn rentree maken.

Mitchell Donald weet hoe heet het kan zijn in de Emiraten. Drie jaar geleden was hij met zijn familie in Dubai op vakantie. ,,Toen was het af en toe tegen de 45 graden”, zegt zijn vader. ,,Dat was bijna niet leuk meer. Nu is het een stuk aangenamer.” Mitchell kan zich de trip nog goed herinneren. ,,We zijn toen zelfs naar het hotel geweest waar we nu met Ajax verblijven. We hoorden dat het een van de grootste hotels was in Dubai, dus dat vonden we leuk om te zien. En heel toevallig zitten we er nu met Ajax.”

De training voor Donald verliep nog niet echt helemaal naar wens. ,,Ik was nog een beetje loom, vooral in het begin. Je zag bij de meeste jongens dat ze toch weer even in het ritme moesten komen. Maar vanavond tegen Inter staan we er weer.” Zijn vader is er zaterdagavond ook bij als Ajax zijn openingswedstrijd speelt tegen de Italianen. ,,Daar ben ik echt heel blij mee”, zegt Donald. ,,Het is gewoon fijn als je weet dat er iemand met wie je zo’n hechte band hebt in de buurt is.”

Nog even terug naar de training. Twee spelers werkten een aparte training af: Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel. Of het duo tegen Inter al in actie komt is nog onduidelijk. De andere twee spelers die terugkomen van een blessure, Leonardo en Edgar Davids, trainden wel voluit mee. Vanmiddag krijgen de Ajacieden rust. Het duel met Inter begint om 18.00 uur Nederlandse tijd (21.00 uur in Dubai).