Menu
Dagboek Dubai (5): Jan-Arie is 'one of the boys'

Dagboek Dubai (5): Jan-Arie is 'one of the boys'

Jan-Arie van der Heijden speelde een paar maanden geleden nog bij de jeugd. Nu is hij met Ajax 1 mee op trainingskamp in Dubai. Langzaam maar zeker wordt hij 'one of the boys'.

De tweede training van Ajax in Dubai is voor de spelers die zaterdagavond meededen tegen Internazionale een relatief rustige. Er wordt veel uitgelopen, gerekt en gestrekt. Tot de groep die tegen de Italianen in actie kwam behoort ook Jan-Arie van der Heijden. De jongeling kreeg iets meer dan een week geleden te horen dat hij deel uit zou gaan maken van de Dubai-selectie. ,,Ik had er niet echt rekening mee gehouden, maar ik hoopte er wel op”, aldus de Jong Ajacied die in Dubai een kamer deelt met Mitchell Donald. ,,Het bevalt me tot nu toe uitstekend hier. Dubai is mooi, en het weer om te trainen is perfect. Om bij te bruinen had het misschien nog wel iets warmer mogen zijn.”

Het hoogtepunt tot dusver was natuurlijk dat hij meteen tijdens de eerste wedstrijd van Ajax in de Dubai Cup in actie kwam. Hij viel vlak na rust in voor Robbert Schilder. ,,Het is prachtig om tegen zo’n grote club als Internazionale te spelen. Het was ook een leuke wedstrijd voor het publiek. Ik denk dat iedereen wel een beetje genoten heeft.”

Kenneth Perez dolt wat met trainer Adrie Koster. Kenneth Perez dolt wat met trainer Adrie Koster.

Het duel eindigde in 2-2. Bij de beslissende penaltyserie ging het mis. Van der Heijden nam de eerste strafschop en miste. ,,De trainer vroeg wie er één wilde nemen", zegt de Ajacied. ,,Ik bood me meteen aan. Balen natuurlijk dat-ie er niet in ging. Maar over mijn wedstrijd ben ik wel tevreden. Dat liep goed. Ik begin de andere spelers steeds gemakkelijker te vinden in het veld.” En ondanks het verlies, stapte Van der Heijden met een trofee het veld af: hij ruilde zijn shirtje met oud-Ajacied Cristian Chivu. ,,Dat heeft George Ogararu voor me geregeld. Mooi, toch?”

De selectie van Ajax heeft de rest van de zondag vrijaf. Maandag nog een training en de confrontatie met VfB Stuttgart.

De Ajacieden rusten even uit in de dug-out. De Ajacieden rusten even uit in de dug-out.