Menu
Dagboek Dubai (6): Vermaelen en Van der Wiel herstellen

Dagboek Dubai (6): Vermaelen en Van der Wiel herstellen

Het verblijf van Ajax in Dubai wordt maandag afgesloten met de wedstrijd tegen Stuttgart. Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel komen niet in actie tegen de Duitsers.

De laatste training van Ajax in het Police Stadium. De sfeer is ontspannen: er wordt veel gelachen en gedold. En er is na afloop tijd genoeg voor een groepsfoto met de meegereisde trouwe supporters. Drie Ajacieden blijven na het nemen van de foto achter op het veld, simpelweg omdat hún training nog niet is afgelopen. Het zijn Gabri, Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel. Conditietrainer René Wormhoudt heeft het drietal onder zijn hoede. Terwijl hun collega’s al in de bus zitten terug naar het hotel werken de achterblijvers nog ruim een halfuur aan hun sprintsnelheid en kracht.
Dat Gabri wat extra training nodig heeft, is logisch. De Spanjaard weet zeker dat hij tegen Stuttgart niet zal spelen. Hij zit een schorsing uit. Voor Van der Wiel en Vermaelen ligt het anders. Zij zijn nog altijd herstellende van blessures en komen tegen Stuttgart ook niet in actie. Het duel met de Duitsers komt net te vroeg. ,,Toch ben ik positief over mijn herstel”, zegt Vermaelen, die in september zijn enkelband scheurde.

René Wormhoudt bepaalt het tempo. Gabri, Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen volgen hun trainer op de voet. René Wormhoudt bepaalt het tempo. Gabri, Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen volgen hun trainer op de voet.

,,We hebben hier de afgelopen dagen goed getraind. Ik zit nu echt in de laatste fase van mijn herstel.” Ook Van der Wiel is optimistisch. ,,Dit is een hele mooie plek om te trainen. Heerlijk weer, ideale omstandigheden. Het is jammer dat ik nog niet kan spelen, maar daar had ik eerlijk gezegd wel een beetje rekening mee gehouden.” Van der Wiel durft niet te zeggen wanneer hij weer in actie kan komen voor Ajax. ,,Het gaat de goede kant op, maar ik heb geen streefdatum. Ik wacht het rustig af.”

De laatste training in het Police Stadium. De laatste training in het Police Stadium.
De Ajacieden bereiden zich voor op het treffen met VfB Stuttgart. De Ajacieden bereiden zich voor op het treffen met VfB Stuttgart.
Tot slot: op de foto met meegereisde supporters en fans. Tot slot: op de foto met meegereisde supporters en fans.