Menu
Dagboek Engeland (1): Welkom in Bristol

Dagboek Engeland (1): Welkom in Bristol

Voor de Ajacieden is het trainingskamp in Engeland gestart. De 25-koppige selectie van trainer Martin Jol arriveerde om 12.30 uur bij het Mercure Holland House Hotel and Spa in Bristol. Het hotel in het stadscentrum is voorlopig de uitvalsbasis voor de Amsterdammers, die vanavond oefenen tegen Bristol City FC.

Vlucht FLYBE 1012 bracht de Ajacieden eerder op de dag van Amsterdam naar Southampton. Na een busreis van bijna twee uur in een opvallende zwarte, geblindeerde bus werden de hotelkamers opgezocht in Bristol. ,,Nu gaat het écht beginnen’’, sprak Ismaïl Aissati aan de balie van het Mercure. ,,De reis is goed verlopen. Nu kunnen we ons richten op de komende wedstrijd tegen Bristol City.’’ Een half uur na de aankomst wachtte de Ajacieden een lunch in een apart gedeelte van het viersterrenhotel. Het Mercure ligt overigens fraai in de schaduw van de St. Mary Redcliffe, een eeuwenoude, uit zandsteen opgetrokken gotische kathedraal.

Materiaalmannen Richard en Marco hadden dinsdag al ingecheckt. De Ajacieden bereidden de komst van de spelers, trainers en overige selectieleden minutieus voor. Een chauffeur van Saan reed een kleine bus boordevol trainingsbenodigdheden naar Bristol. Vervolgens ontfermden de materiaalmannen uit Amsterdam zich over de kleding, trainingsspullen en fitnessapparaten die de komende dagen goed van pas komen.

De eerste setjes trainingskleding werden na de lunch uitgedeeld aan een achttal Ajacieden. Kenneth Vermeer, Jeroen Verhoeven, Bruno Silva, Dario Cvitanich, Marvin Zeegelaar, Daley Blind, Mitchell Donald en Jeffrey Sarpong werkten vanaf 14.30 uur een training af met conditietrainer Michael Lindeman. De Ajacieden werken hun trainingen tot en met vrijdagmorgen af op het sportcomplex van de University of Bristol.

Ajax speelt twee oefenwedstrijden in Engeland. Vanavond worden de degens vanaf 20.45 uur (Nederlandse tijd) gekruist met The Robins, zoals de bijnaam luidt van Bristol City. De eerste club uit de Zuid-Engelse havenstad bereidt zich voor op een nieuw seizoen in het Championship, de Engelse eerste divisie. Na twee dagen (donderdag en vrijdag) vol trainingen staat Ajax zaterdag tegenover Southampton. De wedstrijd tegen The Saints wordt gespeeld in St. Mary’s Stadium en begint om 16.00 uur (Nederlandse tijd). Southampton degradeerde afgelopen seizoen, mede door een puntenstraf, naar de League One, het derde Engelse profniveau. Oud-Ajacied Dean Gorré was tot en met het afgelopen seizoen als assistent-coach werkzaam bij The Saints. Ook Mark Wotte was tot voor kort verbonden aan de diep gevallen club.

Zondag reist de selectie weer terug naar Amsterdam, waar vijf dagen later de eerste wedstrijd op het Amsterdam Tournament wacht.

Voor Martin Jol is het zijn eerste buitenlandse trainingskamp met Ajax. Voor Martin Jol is het zijn eerste buitenlandse trainingskamp met Ajax.
Bruno Silva en Miralem Sulejmani. Bruno Silva en Miralem Sulejmani.
Albert Luque is er ook bij in Engeland. Albert Luque is er ook bij in Engeland.
De Ajacieden checken in bij het Mercure Holland House. De Ajacieden checken in bij het Mercure Holland House.