Menu

Dagboek Faro: Grote tegenvaller voor talent Stekelenburg (7)

Op het moment dat de toekomst er voor Maarten Stekelenburg steeds zonniger uit begon te zien, raakt de jonge talentvolle doelman geblesseerd. Tijdens een grote partij op de middagtraining moet Maarten van het veld af.

De Ajacieden spelen een grote partij tussen beide zestien meterlijnen en de keepers Stekelenburg en Didulica staan als een soort laatste man op de rand van het strafschopgebied. Ze voetballen mee, iets dat Maarten juist goed kan.

Maar tijdens een onschuldig ogende sliding gaat het mis. In een flits gebeurt het, zijn rechterknie doet gigantisch veel pijn. De fysiotherapeuten Pim van Dord en Ed de Vink komen meteen in actie om te zien wat er aan de hand is, samen met clubarts Michiel Seegers. De overige jongens gaan door met voetballen.

Als Ronald Koeman - staand aan de andere lange zijde van het veld - ziet dat Maarten niet meer kan meedoen, haalt hij ook Joey Didulica naar de kant. Morgen is de wedstrijd tegen Wolfsburg, onnodige risico´s moeten worden uitgesloten.

Tijdens de cool down zijn er bezorgde blikken van de andere spelers in de richting van de jonge goalie. Maarten strompelt, hevig aangedaan, richting de uitgang van het complex. De eerste competitiehelft een paar keer als reserve bij Ajax 1, vaak opgeroepen voor Jong Oranje, dinsdag nog negentig minuten goed gekeept tegen Farense en nu dit. In een seconde kan de wereld er anders uitzien.

In een auto wordt Maarten naar het hotel gebracht, waar op de kamers van de fysio´s nader onderzoek volgt. Het is nog onbekend wat voor blessure Maarten precies heeft. De doelman vliegt, hoogwaarschijnlijk in de loop van vrijdag, terug naar Amsterdam. Daar zullen in het ziekenhuis verdere onderzoeken worden gedaan.

Hoe dan ook vormt Maartens blessure een grote tegenvaller voor Ajax in het tot nu toe prima verlopen trainingskamp. De technische staf heeft Serge van den Ban, verhuurd aan Haarlem, opgeroepen als vervanger. Dit met het oog op de blessure van Fred Grim en de wedstrijd van morgen tegen Wolfsburg. Bram Verbist, nu keeper van Jong Ajax, is geen optie omdat hij verplichtingen heeft met Jong België.