Menu

Dagboek Faro: ‘Koeman man!’ (10-1)

Tonny Bruins Slot en Rob Koster houden de stand bij.

De zaterdagochtend na de 2-0 overwinning op VfL Wolfsburg heeft de technische staf een serieus toernooi georganiseerd. Driftig bouwt Tonny Bruins Slot, samen met Masseur Rob Koster, aan een scorebord. In de buurt van een zestien meterlijn staat een beker te glimmen in het zonlicht.

Naast eeuwige roem en de prachtige bokaal met linten gaat het vandaag ook om keiharde winstpremies. Alle deelnemers, twintig Ajacieden in totaal, hebben 10 Euro in de beker gegooid. Het viertal dat wint, kan 400 stuks van de nieuwe Europese munteenheid in de achterzak steken.

Voor het ploegje dat op de vijfde plaats eindigt, mogen de winnaars een straftraining verzinnen. Dit keer is er geen net achter een rechthoek van drie palen, maar hangt een touwtje tussen twee palen. Het eerste officiële Torneo Futtennis kan beginnen.

De ploeg van Jan van Halst blijkt over de juiste mix van kwaliteiten te beschikken. Jan durft het aan in opstand te komen tegen de arbiter-coach: ‘Hoezo, die bal was uit? Koeman man, je staat daar maar een beetje met je handen in je zakken toe te kijken! Doe is wat nuttigs!’

De fluwelen en grappig bedoelde revolutie werd met hoongelach in de kiem gesmoord. Wamberto paart techniek aan inzicht. De gewiekste aanvaller kan teren op urenlange ervaring op de Braziliaanse stranden. Serge van den Ban is ook wel eens op Zandvoort geweest, maar dat is toch anders. De keeper heeft een nuttige en controlerende rol.

Andy van der Meyde trekt de trukendoos open en uiteindelijk is er geen kruit gewassen tegen dit Voetvolley-viertal. Uit het onbedaarlijke juichen en het emotioneel heffen van de gewonnen beker spreekt ontegenzeggelijk een winnaarsmentaliteit. Maar er is ook collegialiteit. De straftraining voor het viertal op de vijfde plaats wordt vergeten. De verschillen tussen de viertallen was minimaal.

Op het prestigieuze toernooi volgt een cool down. ´s Middags krijgt deze laatste trainingvorm een vervolg als de jongens even mogen uitblazen van vijf dagen intensieve arbeid. In het onderstaande fotoverslag is te zien hoe de Ajacieden de vrije middag toch sportief doorbrachten, om vervolgens geest en lichaam volledig te ontspannen in het Braziliaanse restaurant Cheers. ‘Where everybody knows your name,’ maar dan op z’n Braziliaans.

Beeldverslag met bijschriften >>