Menu
Dagboek Kaapstad 11: Hersteltraining tussen hotelgasten

Dagboek Kaapstad 11: Hersteltraining tussen hotelgasten

John Heitinga heeft zijn zinnen gezet op zondag 21 januari. De Ajacied raakte deze week geblesseerd aan zijn linkerenkel. Het eerste officiële duel in 2007, thuis tegen FC Utrecht, wil de verdediger weer van de partij zijn.

Kalmpjes beweegt Heitinga zich over het terras van het spelershotel. De enkel is ingepakt. Het gewricht kan niet te zwaar worden belast. De onfortuinlijke botsing met een ploeggenoot bleef niet zonder gevolgen. Meespelen in de vriendschappelijke ontmoeting met Ajax Cape Town (zondag) is uit den boze. Heitinga is het verdere trainingskamp in Kaapstad aangewezen op revalidatie.

De Ajacied beweegt zich richting het zwembad. Bij uitzondering werkt Heitinga zijn hersteltraining vandaag af tussen de hotelgasten. Fysiotherapeut Ricardo de Sanders trakteert Heitinga namelijk op een aquajogsessie. De loop- en zwemtraining in het hotelbad moet heilzaam werken. De weerstand in het water is minimaal. De gekwetste enkel vaart er wel bij. Omringd door zonaanbidders werkt de Ajacied zijn oefeningen af. ,,Zo blijf ik redelijk in conditie’’, legt Heitinga uit. ,,Hopelijk keer ik zo snel mogelijk terug in het team. De eenentwintigste ga ik wel redden, denk ik.’’
De traditionele ochtendwandeling op de wedstrijddag kan Heitinga probleemloos laten schieten. De Ajacieden blijven in het hotel. Heitinga bekijkt Ajax Cape Town - Ajax Amsterdam vanavond vanaf de tribune.