Menu
Dagboek Kaapstad 5: Philippa en Cruyff Court

Dagboek Kaapstad 5: Philippa en Cruyff Court

De Ajacieden verzorgden donderdag een clinic voor bewoners van het township Philippa. Later op de dag werd de eerste steen gelegd voor een nieuw Johan Cruyff Court. Bekijk hier de mooiste foto's van vandaag.

Ryan Babel laat een bewoner van het township Philippa breeduit lachen. De Ajacieden verzorgden samen met trainers van Ajax Cape Town een clinic in het stadion van Philippa. Uiteindelijk slaagden de Ajacieden erin bijna alle meevoetballende jongetjes en meisjes breeduit te laten lachen. Ryan Babel laat een bewoner van het township Philippa breeduit lachen. De Ajacieden verzorgden samen met trainers van Ajax Cape Town een clinic in het stadion van Philippa. Uiteindelijk slaagden de Ajacieden erin bijna alle meevoetballende jongetjes en meisjes breeduit te laten lachen.
Ook Jan Vertonghen voorzag de spelertjes van voetbaladviezen en -tips. De Belg kon het, net als veel ploeggenoten, niet laten zelf mee te voetballen. Ook Jan Vertonghen voorzag de spelertjes van voetbaladviezen en -tips. De Belg kon het, net als veel ploeggenoten, niet laten zelf mee te voetballen.
Na de clinic vertelde algemeen directeur Maarten Fontein over de filosofie en ideeën achter Missie Kaapstad. John Comitis (rechts) staat namens Ajax Cape Town klaar om zijn zegje te doen. De Missie Kaapstad werd donderdag officieel gelanceerd. Na de clinic vertelde algemeen directeur Maarten Fontein over de filosofie en ideeën achter Missie Kaapstad. John Comitis (rechts) staat namens Ajax Cape Town klaar om zijn zegje te doen. De Missie Kaapstad werd donderdag officieel gelanceerd.
Fontein en Comitis zijn trots op de samenwerking tussen Ajax Amsterdam en Ajax Cape Town. Nog trotser stemt de net gelanceerde Missie Kaapstad. Fontein en Comitis zijn trots op de samenwerking tussen Ajax Amsterdam en Ajax Cape Town. Nog trotser stemt de net gelanceerde Missie Kaapstad.
Jaap Stam en Mkhanyise Siwahla legden de eerste steen van het toekomstige nieuwe stadion van Ajax Cape Town. Jaap Stam en Mkhanyise Siwahla legden de eerste steen van het toekomstige nieuwe stadion van Ajax Cape Town.
Na de clinic reisden de Ajacieden naar de wijk waar een Johan Cruyff Court wordt geplaatst. Het bezoek uit Amsterdam trok ook hier veel bekijks. Na de clinic reisden de Ajacieden naar de wijk waar een Johan Cruyff Court wordt geplaatst. Het bezoek uit Amsterdam trok ook hier veel bekijks.
Vooral de jongste voetbalfans probeerden zelfs van achter de omheining niets van het bijzondere bezoek te missen. Vooral de jongste voetbalfans probeerden zelfs van achter de omheining niets van het bijzondere bezoek te missen.
Carole Thate (Johan Cruyff Foundation), Jakob Whitey (minister van sportzaken) en John Jaakke hielden toespraken nabij de plek waar binnenkort het eerste Afrikaanse Johan Cruijff-sportveldje zal verrijzen. Carole Thate (Johan Cruyff Foundation), Jakob Whitey (minister van sportzaken) en John Jaakke hielden toespraken nabij de plek waar binnenkort het eerste Afrikaanse Johan Cruijff-sportveldje zal verrijzen.
Klaas Jan Huntelaar verzorgde de symbolische openingshandeling voor de aanleg van het Johan Cruyff Court. Klaas Jan Huntelaar verzorgde de symbolische openingshandeling voor de aanleg van het Johan Cruyff Court.