Menu
Dagboek Portugal (1): Castillion geniet

Dagboek Portugal (1): Castillion geniet

De eerste dag van het trainingskamp in Portugal stond woensdag vooral in het teken van reizen en ‘kwartier maken’. Zowel bij het hotel, als bij het stadionnetje van FC Ferreiras waar voor het eerst werd getraind. De debutanten Eriksen en Castillion keken hun ogen uit.

Het is een mooi gezicht, vlak na afloop van de eerste oefensessie op Portugese podium. Terwijl de Ajacieden routineus hun kicksen voor loopschoenen inwisselen, zoeken de debutanten Christian Eriksen (17) en Geoffrey Castillion (18) elkaar even op. Gepraat hoeft er niet te worden, een blik naar elkaar zegt voldoende.

Nog nadampend van de eerste trainingsarbeid tovert Castillion op het kunstgrasveld naast Estadio da Nora een glimlach tevoorschijn. ,,Ik ben wel onder de indruk”, zegt de jonge aanvaller, die voor het eerst met Ajax 1 op reis is. Veel is nieuw voor de boomlange spits, zo bleek ’s ochtends op Schiphol al. ,,Dat we een eigen vliegtuig zouden hebben, had ik echt niet verwacht. Helemaal voor ons zelf. Mooi hoor.”

Ajax-trainer Jol overlegt met Castillion Ajax-trainer Jol overlegt met Castillion

Tijdens de vlucht vindt Castillion zijn ontspanning in een dutje en muziek. Wachtend op wat deze week hem allemaal zal brengen. ,,Ik probeer zoveel mogelijk te doen wat ik altijd doe, ook in het vliegtuig. Normaal luister ik dan ook een beetje muziek en probeer wat te slapen.”

Na alle rust in het vliegtuig, moeten de spelers tijdens de eerste training gelijk aan de bak. Na een reeks oefeningen volgt er op de kunstsprieten een partijspel van elf tegen elf. Gezien het totale aantal van 25 spelers melden twee veldspelers en een keeper zich beurtelings bij de achterlijn voor enkele individuele opdrachten. In beweging blijven is daarbij van belang. Of zoals assistent-trainer Michael Lindeman het aan het begin van de training verwoordde: ‘Blijf in de gymnastiek’.

Met een voldaan gevoel maakt Castillion zich bij het invallen van de Portugese avond op voor de busrit terug naar het hotel. De eerste dag in Albufeira loopt op zijn einde. ,,Ik merk dat het lichamelijk zwaarder is dan wat ik normaal bij Jong Ajax gewend ben. Dat gevoel had ik gisteren na mijn eerste training met de selectie in Amsterdam al, en nu opnieuw.”

We zijn benieuwd hoe hij zich in de loop van de week zal voelen. De eerste stappen op het hoogste niveau zijn hem in ieder geval goed bevallen. Met collega-debutant Eriksen zal hij zijn ervaringen waarschijnlijk goed kunnen delen. ,,En ook met Marvin Zeegelaar en Mitchell Donald praat ik veel. Het is goed om elkaar zo nu en dan even op te zoeken.”

Op naar dag 2. Castillion kijkt er naar uit. ,,Maar eerst even wat rusten”, besluit hij. Een dutje en wat muziek zullen wonderen doen.

Volg Ajax in Portugal via Ajax.nl en Ajax TV

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl/Daan Germans

 

Pantelic stapt de bus uit op weg naar de ingang van Estadio da Nora. Pantelic stapt de bus uit op weg naar de ingang van Estadio da Nora.
Via een 'gat in de muur' lopen de Ajacieden richting het kunstgrasveld. Via een 'gat in de muur' lopen de Ajacieden richting het kunstgrasveld.
Onder leiding van Michael Lindeman draaien de spelers warm. Onder leiding van Michael Lindeman draaien de spelers warm.
Alderweireld verzendt een pass. Alderweireld verzendt een pass.
Suarez aan de bal. Suarez aan de bal.
Jol geeft uitleg. Jol geeft uitleg.