Menu

Dagboek Portugal (10): Buitenland wint

Voor de maandagmiddagtraining had de technische staf een leuk spel bedacht. Aangezien zeven spelers met verschillende klachten binnen bleven, stonden er vijftien op het veld. En daar kun je precies drie teams van vijf van maken.

Tonny Bruins Slot verdeelde de groep in drie teams: Oranje, in oranje hessen, Belgique/France in blauwe hessen en Buitenland gehuld in geel. Ook de drie keepers werden over de teams verdeeld. Kennelijk vond de technische staf de Twentse Sander Boschker minder Nederlands dan Maarten Stekelenburg, want Boschker werd bij het Belgisch/Franse team ingedeeld.

Elke speler kreeg zes stil liggende ballen, zes rollende ballen en zes kopballen om achter een van de keepers te werken. De keepers deden mee in de competitie, degene die de minste goals om zijn oren kreeg won. Verder was er een individueel klassement en een teamklassement.

Ruud Krol telde de goals van de stil liggende ballen, Wil Coort de kopballen - hij moest ze ook aangooien - en Tonny Bruins Slot stond bij de rollende ballen. Al snel begon Bruins Slot de spanning op te voeren: ,,Jaja, we hebben een topscorertje hier! Daniël de Ridder, vier goals van de zes ballen, een echte topscorer!'' René Wormhoudt noteerde keurig de scores. Maarten Stekelenburg vroeg aan Zlatan Ibrahimovic hoeveel goals hij al had gemaakt. ,,Ha, zes natuurlijk'', antwoordde de Zweed droog en niet geheel naar waarheid. Bij Wil Coort scoorde de spits de helft van de ballen, geen slechte score. Maar hij wist waarom hij geen honderd-procent score had: ,,Ik krijg alleen maar rotballen van hem'', mopperde hij zonder enige zelfkritiek.

Wesley Sonck had blijkbaar gehoord wat zijn collega-spits had gezegd over het aangooien van Coort. Toen hij aan de beurt was om te koppen liet de Belg weten: ,,Als ik geen goal maak, geef ik Bogdan honderd euro''. Daarmee had hij in een klap zowel Bogdan Lobont als Coort op scherp gezet. Maar Sonck scoorde meteen uit de eerste twee ballen.

Na twee ronden werden de scores berekend. Wormhoudt kon niet snel genoeg rekenen voor de Ajacieden. Uiteindelijk kwam het verlossende woord: ,,Geel heeft gewonnen'', riep hij en de leden van Buitenland vielen elkaar gelukkig in de armen. Winnaar van het individuele klassement was Jari Litmanen. Van de 36 kansen, wist hij er 24 te verzilveren. De winnaars van de keepers ging wil Coort pas ´s avonds berekenen. Sander Boschker wist het echter al: ,,Dat ben ik, dat kan niet anders.''