Menu

Dagboek Portugal (11): Pijntjes

Het trainingskamp begint voelbaar te worden voor de Ajacieden. Elke dag heeft er wel iemand last van een spiertje of een ander pijntje. Zlatan Ibrahimovic was het volgende slachtoffer, hij kon de ochtendtraining dinsdag niet afmaken.

De training was bijzonder rustig omdat er vanmiddag een wedstrijdje tegen CSKA Moskou gespeeld wordt. Jelle van Damme en Wesley Sneijder bleven binnen. Er werd getraind op de corner door een klein groepje, de rest deed een rondo bij Ruud Krol. Zlatan Ibrahimovic liep na een dik half uur al richting de dokter. De Zweed ondervond zoveel last van zijn teen, dat hij voortijdig het veld moest verlaten.

De blessure aan zijn teen liep de spits op in het Champions-Leagueduel tegen AC Milan. Paolo Maldini ging in een poging de Ajacied te verdedigen boven op zijn teen staan. Daarbij doorboorde de nop de schoen van Ibrahimovic en verwondde de teen van de Zweed. Sindsdien kan de spits niet meer zonder pijn spelen en gebruikt hij tijdens wedstrijden injecties om de pijn te verdoven. Tot overmaat van ramp stond een tegenstander van Heracles vorige week woensdag weer op zijn zere teen. ,,Dat geeft wederom irritatie", legt clubarts Edwin Goedhart uit. ,,Hij moet elke dag kijken wat hij kan op de training. Nu is het even te veel."

Ibrahimovic is niet de enige met pijn, op een trainingskamp krijgen sowieso veel spelers te maken met lichte klachten. Tijdens de middagsessie maandagmiddag bleven liefst zeven Ajacieden binnen.

Johnny Heitinga was een van hen, hij had wat pijn in beide knieën. Ook Tomás Galásek en Thomas Vermaelen sloegen over, hen werd wat rust gegund. Jelle van Damme verliet maandagochtend het trainingsveld vanwege zijn hamstring, Wesley Sneijder traint al een dag of twee binnen vanwege een zere enkel, John O'Brien sloeg zaterdagmiddag de training over vanwege irritatie aan zijn achillespees. Yakubu stopte vrijdag al met de training omdat hij last kreeg van zijn knie. De Ghanees voegde zich vanochtend gelukkig weer bij de groep. Zdenek Grygera kan elke dag wat meer doen en hij trainde vanochtend al redelijk veel met de bal.

De verwachting is overigens dat Ibrahimovic tegen CSKA Moskou niet inzetbaar zal zijn. Er wordt twee keer vijfendertig minuten gespeeld, om half vier Portugese tijd. Dan is het half vijf in Nederland.