Menu

Dagboek Portugal (15): Warme regen voor Tomás Galásek

Tomás Galásek zelf is wel aan gewend om zijn verjaardag niet in huislijke kring te vieren. Meestal is hij op trainingskamp. Zo ook dit jaar. De Tsjech hoefde niet te trainen, maar ging met het grootste gedeelte van de selectie koffie drinken in een tentje op het strand. Jammer genoeg liet de zon het juist vanochtend afweten. In plaats daarvan kreeg hij 'warme regen', volgens Jelle van Damme.

Van Damme was een van de zeven Ajacieden die wel op het veld verschenen. Met zijn hamstring gaat het beter, daarom heeft hij de training nodig. Net zoals Wesley Sneijder, Jari Litmanen, Nigel de Jong en Zdenek Grygera en de keepers Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg. Ruud Krol kwam ook aanfietsen. ,,Ik was wel uitgenodigd voor de koffie, maar voetballen doe je op het veld en niet op het strand. Echte liefhebbers gaan naar het veld'', verklaarde hij.

Terwijl de groep binnen lekker genoot van een warme koffie, werd Wesley Sneijder stevig onder handen genomen door Ricardo de Sanders. Met bal oefende hij vooral het wenden en keren; van zijn enkel leek hij weinig last meer te hebben. Van Damme, De Jong en Grygera trainden met René Wormhoudt op afronden, Jari Litmanen hield zichzelf bezig, Wil Coort de twee keepers.

In de stromende regen werkten de Ajacieden hun training af. ,,Kunnen ze alvast weer wennen voor Roda'', werd aan de kant opgemerkt. Rond het middaguur vond Wormhoudt het wel genoeg geweest. ,,We gaan naar binnen'', zei hij naar de lucht turend in de hoop toch nog een zonnestraal te zien. ,,Ach, vanmiddag breekt het open'', klonk hij hoopvol.

Aan het eind van de middag zullen de Ajacieden nog een keer op Portugese bodem trainen. Vrijdagochtend vroeg wacht de terugreis.