Menu
Dagboek Portugal (3): Afkoelen!

Dagboek Portugal (3): Afkoelen!

Na afloop van de training keerden de Ajacieden donderdag direct terug naar het hotel. Daar aangekomen wachtte de spelers een speciale afsluiting in het zwembad.

Bij aankomst op het Pine Cliffs Resort maken de spelers van Ajax gelijk een wandeling richting het buitenzwembad. Onder aanvoering van assistent-trainer Michael Lindeman moeten de spelers zich tot hun middel in het koude water laten zakken. Het bevordert de afvoer van afvalstoffen doordat door de lagere temperatuur van het water een snellere doorbloeding wordt gestimuleerd. Alles bijelkaar zorgt dat weer voor een sneller herstel.

Marko Pantelic neemt het voortouw door als eerste het water in te lopen. Zonder schroom baant hij zich een weg door het ijskoude water. Hij daagt zijn collega’s uit zich snel bij hem aan te sluiten. Een lichte aarzeling wordt door wat natspatten van de Serviër snel uit de wereld geholpen.

Marko Pantelic is als eerste te water. Marko Pantelic is als eerste te water.

Als alle Ajacieden tot hun middel in het water staan, klinkt er een hard gelach. Jan Vertonghen en Luis Suarez dagen elkaar uit om volledig in het water te gaan. Het resultaat: beide spelers halen een nat pak en hebben de lachers op hun hand. Wat rest is een warme handdoek en snel naar binnen.

Volg Ajax in Portugal via Ajax.nl en Ajax TV

Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl/Daan Germans

De trainingsbroeken ondergaan een transformatie naar zwembroek. De trainingsbroeken ondergaan een transformatie naar zwembroek.
Het wordt allengs drukker in het zwembad. Het wordt allengs drukker in het zwembad.
De Ajacieden kruipen dicht tegenelkaar aan. Zo warm is het namelijk niet. De Ajacieden kruipen dicht tegenelkaar aan. Zo warm is het namelijk niet.
Luis Suarez slaat de handdoek om zich heen nadat hij kopje onder is gegaan. Luis Suarez slaat de handdoek om zich heen nadat hij kopje onder is gegaan.