Menu
Dagboek Portugal (4): Deense branie

Dagboek Portugal (4): Deense branie

Een welhaast Olympische dag werd donderdag afgesloten met een voetvolleytoernooi op de tennisbanen van het Pine Cliff Resort. De Ajacieden toonden zich vaardig op de voor hen ongebruikelijke ondergrond. Team Lindgren bleek het meest bekwaam en ging er uiteindelijk met de pot én een fles champagne vandoor.

De donderdag heeft alles weg van een echt trainingskamp. Alle elementen kloppen. De weersomstandigheden zijn redelijk goed, de accommodatie is uitstekend en ook het programma is deze tweede dag uitdagend en gevarieerd. Daar waar de dag vroeg begon met een duurloop langs de golfbaan - gevolgd door de training en een sessie spieren koelen in het zwembad - is het aan het einde van de middag tijd voor een voetvolleytoernooi op de tennisbanen van het fraaie resort waar Ajax deze week verblijft.

Zes teams van vier (Gabri keek met lichte enkelklachten toe) strijden in een halve competitie om de pot, een fles champagne en uiteraard eeuwige roem. Om het spelelement te verhogen legt iedere speler vooraf 10 euro in. Verdeeld over drie tennisbanen draaien de Ajacieden om de tien minuten een plaats door, zodat ze uiteindelijk allemaal een keer tegenover elkaar staan. Het rally point systeem - elke bal een punt - levert hoge scores op tijdens de korte partijen. Elk punt wordt fanatiek gevierd onder de langzaam ondergaande zon in Albufeira.

Sulejmani kopt de bal spectaculair weg. Sulejmani kopt de bal spectaculair weg.

Als er even onduidelijkheid ontstaat of de bal al dan niet in is, weet Dennis Rommedahl wel een oplossing. ‘We willen een challenge! Kom maar op met die hawkeye’, roept de Deen naar de kant. Een mooie gedachte, maar bij dit evenement gelden alleen de ogen van de scheidsrechters en niet die van de elektronische havik. Zonder punten eindigt Team Rommedahl als laatste.

Na de laatste ronde verzamelen alle spelers zich rond Danny Blind. De assistent-trainer beschikt over het blaadje vol punten, waaruit de winnaar duidelijk moet worden. Na overleg met de ‘rekenmeesters’ Martin Jol en teammanager David Endt blijkt dat drie teams met een gelijk aantal punten zijn geëindigd. Met een overduidelijk beter doelsaldo (+35) wordt ‘team Lindgren’ tot winnaar gekroond.

Samen met ploegmaten Marvin Zeegelaar, Ismail Aissati en Christian Eriksen laat Lindgren zich de overwinning zoet smaken. Het pakketje bankbiljetten en de fles champagne worden enthousiast in ontvangst genomen. Eriksen ontfermt zich ondertussen over de pot. ,,Zo, ik ga naar huis”, zegt de benjamin van het gezelschap met een grijns op zijn gezicht. Gelukkig; de debutant toont al een beetje Amsterdamse branie.

Volg Ajax in Portugal via Ajax.nl en Ajax TV

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl/Daan Germans

Castillion lift de Jabulani over het net. Castillion lift de Jabulani over het net.
Op sommige momenten is een zonnebril geen overbodige luxe. Op sommige momenten is een zonnebril geen overbodige luxe.
Ajacieden op een voor hen ongebruikelijke ondergrond. Ajacieden op een voor hen ongebruikelijke ondergrond.
Suarez op jacht naar een punt. Suarez op jacht naar een punt.
Siem de Jong kopt de bal. Siem de Jong kopt de bal.
Gabri keek met lichte enkelklachten vanaf de zijkant toe. Gabri keek met lichte enkelklachten vanaf de zijkant toe.
'Rekenmeesters' Blind en Jol tellen de punten. 'Rekenmeesters' Blind en Jol tellen de punten.
Zeegelaar krijgt de felicitaties van Donald. Mede-winnaar Eriksen (rechts) is blij. Zeegelaar krijgt de felicitaties van Donald. Mede-winnaar Eriksen (rechts) is blij.