Menu
Dagboek Portugal (6): Fietsen on tour

Dagboek Portugal (6): Fietsen on tour

Sinds vrijdag kunnen de Ajacieden in Portugal ook gebruik maken van hun vertrouwde spinfietsen. Via een speciaal transport zijn de trainingsfietsen de afgelopen dagen met een verhuiswagen van Amsterdam naar Albufeira gereden.

Op zo’n 2.400 kilometer afstand van Amsterdam draaien de spelers van Ajax aan het einde van de vrijdagmiddag hun rondes op de 15 overgebrachte spinfietsen. Het vormt - samen met enkele rompstabiliteitsoefeningen - het slotstuk van het fysieke gedeelte tijdens de derde dag van het trainingskamp in de Portugese Algarve. Net als donderdag worden de spieren na alle lichamelijke inspanningen tot besluit in het frisse buitenbad gekoeld.

De fietsen hebben een bijzondere route afgelegd. Omdat ze niet met het vliegtuig mee kunnen, moest het transport de afgelopen dagen over de weg gebeuren. Donderdagavond eindigde de tocht van de verhuiswagen, die woensdagochtend gelijk met de selectie van Ajax vanuit Amsterdam vertrok. ,,Deze fietsen reizen altijd met ons mee”, zo legt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis uit. ,,Bij alle uitwedstrijden en trainingskampen maken de spelers er gebruik van, dus nu hier in Portugal ook.”

De eigen spinfietsen reizen altijd met Ajax mee. De eigen spinfietsen reizen altijd met Ajax mee.

Naast de fietsen en ander materiaal uit de gym van Ajax namen de twee chauffeurs ook 700 liter aan flesjes water vanuit Nederland mee. Opgeteld bij de 300 liter die al op Ajax’ pleisterplaats in Portugal aanwezig was, hebben de Ajacieden deze week de beschikking over zo’n 1.000 liter water. ,,Dat is inderdaad een ruime hoeveelheid. Maar als je bedenkt dat een speler ruim twee liter per dag drinkt, loopt het totaal aantal liters bij een gezelschap van 25 spelers en de leden van de staf tijdens een meerdaags trainingskamp al snel op. We hebben de flesjes overigens bewust uit Nederland over laten komen, omdat het voor Ajax aanmerkelijk goedkoper is om het water bij onze vaste leverancier in Nederland aan te schaffen. Bovendien kon het nu ‘gratis’ met de fietsen meerijden.”

Brinkhuis kan terugkijken op een geslaagde persdag, waarop Ajax de meegereisde journalisten op het Pine Cliff Resort ontving. Na een door Ajax aangeboden lunch kregen de verslaggevers uitgebreid de tijd om met de spelers te spreken. ,,Op die manier kan de achterban in Nederland Ajax op een mooie manier blijven volgen. Zowel via de Nederlandse kranten en tijdschriften als ook via onze eigen media. De dagelijkse updates op Ajax.nl en Ajax TV geven onze supporters op zoveel mogelijk manieren de kans om alles rondom Ajax in Portugal te volgen. Vanuit Nederland begreep ik dat er de afgelopen dagen gemiddeld zo’n 70.000 unieke bezoekers per dag op Ajax.nl komen. Dat is leuk en goed voor Ajax, maar zeker ook voor onze hoofdsponsor AEGON en adidas. Door het vele unieke beeldmateriaal wat hier wordt gemaakt, varen ook onze sponsors er wel bij.”

Volg Ajax in Portugal via Ajax.nl en Ajax TV

Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl/Daan Germans