Menu
Dagboek Portugal (7): Ajax-dag in Algarve

Dagboek Portugal (7): Ajax-dag in Algarve

Het was zaterdag een en al Ajax wat de klok sloeg in Albufeira. In het stadion van FC Ferreiras troffen Ajax en Ajax Zaterdag 1 (7-0) elkaar in een oefenduel. Vooral voor de amateurs van Ajax was het een bijzondere dag.

Zelfs na een 7-0 nederlaag blijkt de handtekening van Constantijn Schouten nog steeds gewild. De trainer van Ajax Zaterdag 1 deelt zijn krabbel maar wat graag uit aan de enthousiaste kinderen langs het veld. ,,Het is ook zo flauw om te zeggen dat ik niet bij het ‘grote’ Ajax hoor. Nu zijn ze vast blij met de handtekening van iemand in een Ajax-trainingspak.”

Schouten is allang content dat hij met ‘slechts’ zeven goals verschil van de profs heeft verloren. ,,We wilden sowieso een scenario á la WHC voorkomen.” In die missie is hij deze middag prima geslaagd. Daar waar de hoofdklasser uit Wezep in de beker onlangs met 1-14 klop kreeg van Ajax, hoefde de zaterdag eersteklasser slechts de helft van dat aantal tegentreffers te slikken. ,,Je had de spelers net moeten horen in de kleedkamer. Ondanks de nederlaag was er een enorme vreugde. De spelers hebben een mooie en unieke middag beleefd.”

Jol begroet Heleen van Royen en Frank Verlaat. Jol begroet Heleen van Royen en Frank Verlaat.

Naast beide Ajax-teams zijn ook in Portugal woonachtige Nederlanders deze middag present. Onder de 10.000 Nederlanders in de Algarve bevinden zich ook enkele bekende(re) landgenoten. Zo zijn schrijfster Heleen van Royen en ex-Ajacied Frank Verlaat, samen met nog enkele tientallen Nederlanders, in het stadion van FC Ferreiras van de partij. Ze worden vooraf allebei enthousiast begroet door Ajax-trainer Martin Jol.

De afvaardiging van Ajax Zaterdag 1 keert maandag terug Nederland. ,,Zondag hebben we hier nog een volle dag om een wandeling door het oude centrum van Albufeira te maken en wat te trainen. Daarna zit het er voor ons op.” Over exact twee weken hervatten de amateurs de competitie. ,,Dat blijft toch het belangrijkste”, besluit Schouten. ,,Maar op deze middag kunnen we lang teren.”

Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl/Daan Germans

Ga naar het verslag en de statistieken van Ajax - Ajax Zaterdag 1 (7-0)

Een bijzondere wedstrijd: Ajax tegen Ajax. Een bijzondere wedstrijd: Ajax tegen Ajax.