Menu

Dagboek Portugal (7): Sikora vangt bot

Terwijl veel Nederlandse voetbalploegen zoals Feyenoord, PSV en NAC op het trainingskamp in Zuid-Turkije dit weekeinde enige tijd deuren en ramen angstvallig gesloten moesten houden vanwege aanhoudend noodweer, lag een aantal Ajacieden met ontbloot bovenlijf op het Zuid-Portugese strand te genieten van hun vrije middag. Anderen maakten van de gelegenheid gebruik verder uit te rusten en kozen voor een lange middagslaap. Victor Sikora had mooi de tijd voor zijn grote hobby: vissen.

Met een geleende hengel en attributen ging Sikora vol verwachting naar het strand. 's Ochtends staan de Portugese vissers langs de kust, dus er moet wat te vangen zijn. ,,Het zullen in ieder geval vissen zijn, maar ik heb geen idee welke er worden gevangen", lachte de aanvaller.

Sikora leerde het vissen van zijn opa. Nu gaat hij regelmatig met teamgenoot Johnny Heitinga vissen in een forellenkwekerij. ,,Dat lijkt een makkie, maar als die beesten geen zin hebben om te bijten, doen ze dat niet hoor", legde Sikora uit. Met aas dat de eigenaar van de spullen had meegegeven, dat er een beetje doorzichtig uitzag en zelfs op het strand een uur in de wind stonk, prepareerde Sikora de hengel.

Op de attributenkist ging hij zitten wachten tot hij beet had. Een uurtje later waren Rafael van der Vaart, Johnny Heitinga en Wesley Sneijder ook naar het strand afgedaald om hun maatje gezelschap te houden. Sikora had nog niets gevangen. Van der Vaart en Sneijder begonnen een soort wedstrijdje wie de lijn het verst de zee in kon gooien. Veel vissen leverde dat dus niet op.

Toen bij een verre worp van Sneijder een stukje van de lijn afbrak, hielden de Ajacieden het voor gezien. Zonder 'catch of the day' keerden zij terug naar het hotel. ,,Gaan we lekker even een kaartje leggen", luidde het plan.

Ondertussen genoten John O'Brien, Tomás Galásek en Jari Litmanen van het mooie weer op een van de terrassen aan zee. Uit een paar Nederlandse kranten vernamen zij dat het weer in Nederland niet al te best is. Met de gedachte dat zij het dus toch niet zo slecht hadden op het trainingskamp, werd met een glimlach nog maar een capucchino besteld.

Morgen zijn twee trainingen weer de harde realiteit.